Rökt!
Kolla om du kan få hjälp med ritningar och handhavande till en RÖK, alspån och enris, är 2 olika saker som sätter fin smak på maten. Rökt rådjurs-"skank" eller dito sidfläsk smakar bättre än en nobelmiddag, när man sitter ute i skogen, eller vid havsbandet. Rökt fisk är inte så dumt det heller, därav alspånet. Min mamma berättade att därhon växte upp (Saaremaa, Estland)brukade man baka in en bit rökt fläsk i en grov limpa. När sedan man var ute och fiskade skar man av en brödskiva med slidkniven, och man hade en "smörgås", utan pålägg som "flaxade omkring".
Kolla om du kan få hjälp med ritningar och handhavande till en RÖK, alspån och enris, är 2 olika saker som sätter fin smak på maten. Rökt rådjurs-"skank" eller dito sidfläsk smakar bättre än en nobelmiddag, när man sitter ute i skogen, eller vid havsbandet. Rökt fisk är inte så dumt det heller, därav alspånet. Min mamma berättade att därhon växte upp (Saaremaa, Estland)brukade man baka in en bit rökt fläsk i en grov limpa. När sedan man var ute och fiskade skar man av en brödskiva med slidkniven, och man hade en "smörgås", utan pålägg som "flaxade omkring".