OT om baljväxter, fortsRostade sojabönor funkar också, både att äta som de är eller att sprinkla över maten. Ger texture till blötläggnings- eller påsmat men finns inte möjlighet att laga mat så är det bara att ösa in och tugga.
...och de är supergoda! Tyvärr rätt dyra om man köper dem i småpåsar i vanlig mataffär. För samma kilopris kan man köpa rostade edamamebönor i storpack, jag tycker själv att de är (ännu) godare, mildare och snällare mot magen.
Man kan såklart blötlägga, koka och rosta alla bönsorter själv till bråkdelen av kilopriset; inte svårt men tar lite tid och planering. Och tyvärr nödvändigt, om man vill slippa saltet, allt färdigköpt jag hittat är saltat.
OnT
Är det någon som testat risflingor? Finns billiga i affärer med mat från Sydasien, men jag har inte haft anledning att testa själv. Behöver knappt kokas, men jag misstänker att de blir rätt grötiga om man låter dem svälla ihop med övriga middagsingredienser. Kanske bara strö på överst och "ånga"?