Mycket utrustning som skall inhandlas inför sensommarens tur till Padjelanta blir det.
Nu hade vi reda siktat in oss på ett Primus EtaPower EF, men jag fick rekommendationen att också titta på Trangia och frun hade visst liknande tankar då hon gärna ville kunna laga mer riktig mat.
Planerad budget var 1195kr för Primus och kan alltså läggas på Trangia istället utan problem. Och prismässigt blir det väl lite billigare för ett Trangia t.om, ca: 695+350kr med gas brännaren.
Våra kriterier så som jag kan komma på:
- 3 årstider: vår, sommar & höst
- Så mycket miljötänk som möjligt, teflon är alltså uteslutet.
- Gärna lång livslängd ur miljö & ekonomisk synpunkt
- Vi är två personer, möjligtvis kan vi vara ute med vänner framöver (som iof kan ta med eget kök)
Det känns spontant som att vi håller oss fast vid gas som förbränning, och då återstår i så fall storleksval och modellval. Och här uppstår problemet.. De finns ju nämligen i en myriad av varianter!
Jag hade siktet inställt på ett hårdanodiserat alternativ, men då visade det sig att det finns ex både UL/HA & bara HA, sen finns ju t.ex 27-1 HA & 27-3 HA. Skillnaden har jag i teorin förstått, 27-3 HA har Non-stickbelagd stekpanna medan 27-1 HA har Ultralight hardanodized stekpanna.
Men kan någon förklara den faktiska skillnaden mellan dessa?
Och då har jag ännu inte valt storleken, jag lutade först helt åt T27, men så har jag läst hela kvällen här i olika trådar och är nu mer kluven. Ett T25 känns ju som att det kan vara mer behagligt att arbeta med.
Vad säger ni som har erfarenheten? Tacksam för alla åsikter..
Mvh
Andreas
Nu hade vi reda siktat in oss på ett Primus EtaPower EF, men jag fick rekommendationen att också titta på Trangia och frun hade visst liknande tankar då hon gärna ville kunna laga mer riktig mat.
Planerad budget var 1195kr för Primus och kan alltså läggas på Trangia istället utan problem. Och prismässigt blir det väl lite billigare för ett Trangia t.om, ca: 695+350kr med gas brännaren.
Våra kriterier så som jag kan komma på:
- 3 årstider: vår, sommar & höst
- Så mycket miljötänk som möjligt, teflon är alltså uteslutet.
- Gärna lång livslängd ur miljö & ekonomisk synpunkt
- Vi är två personer, möjligtvis kan vi vara ute med vänner framöver (som iof kan ta med eget kök)
Det känns spontant som att vi håller oss fast vid gas som förbränning, och då återstår i så fall storleksval och modellval. Och här uppstår problemet.. De finns ju nämligen i en myriad av varianter!
Jag hade siktet inställt på ett hårdanodiserat alternativ, men då visade det sig att det finns ex både UL/HA & bara HA, sen finns ju t.ex 27-1 HA & 27-3 HA. Skillnaden har jag i teorin förstått, 27-3 HA har Non-stickbelagd stekpanna medan 27-1 HA har Ultralight hardanodized stekpanna.
Men kan någon förklara den faktiska skillnaden mellan dessa?
Och då har jag ännu inte valt storleken, jag lutade först helt åt T27, men så har jag läst hela kvällen här i olika trådar och är nu mer kluven. Ett T25 känns ju som att det kan vara mer behagligt att arbeta med.
Vad säger ni som har erfarenheten? Tacksam för alla åsikter..
Mvh
Andreas