Re: vad är då detta??
Kommer från Utekokboken av Anders Klint.
Det handlar om att man gör en deg (mjöl och vatten bara, riktig trolldeg (lekisvarianten) är det väl salt i också) som man slår in köttet i och fryser in det i. Alltså man lägger köttet i en plastpåse, bakar in det hela i degen och stoppar in det i ytterligare en påse och sen djupfryser man hela klabbet.
Degen fungerar som isolering och suger dessutom upp eventuell köttsaft som rinner ut. Det lär väl ta åtminstone 3-4 dagar innan köttet blivit så pass varmt att det riskerar att bli dåligt.
Får väl erkänna att jag aldrig provat det själv, men vanligt fryst kött har man ju haft med sig ut på segling nån gång och grillat när det tinat.
hobbit; sa:Kan någon förklara för oss mindre vetande!!nermander; sa:Och med "trolldegsmetoden" går det ju faktiskt att ta med sig fryst kött så det håller nästan en vecka.
Kommer från Utekokboken av Anders Klint.
Det handlar om att man gör en deg (mjöl och vatten bara, riktig trolldeg (lekisvarianten) är det väl salt i också) som man slår in köttet i och fryser in det i. Alltså man lägger köttet i en plastpåse, bakar in det hela i degen och stoppar in det i ytterligare en påse och sen djupfryser man hela klabbet.
Degen fungerar som isolering och suger dessutom upp eventuell köttsaft som rinner ut. Det lär väl ta åtminstone 3-4 dagar innan köttet blivit så pass varmt att det riskerar att bli dåligt.
Får väl erkänna att jag aldrig provat det själv, men vanligt fryst kött har man ju haft med sig ut på segling nån gång och grillat när det tinat.