Upplandsleden Järlåsa - Siggefora

I måndags (5/1) skulle vi försöka åka Upplandsleden mellan Järlåsa och Siggefora. Det visade sig bli en annan upplevelse än vi hade väntat oss. Vi kom iväg rätt sent, och tänkte oss att vi skulle ta oss fram i ett uppåkt spår, som det brukar vara i Lunsen. Vi hade fel. Uppenbarligen hade ingen åkt där i år, och antagligen inte på ett par år innan dess heller.

Första biten gick längs en smula grusiga vägar. Sen ledde spåret rätt in i skogen. Skymningen föll, och de orangea markeringarna blev allt svårare att se. Plötsligt hade vi åkt nerför en backe och alla spår efter leden var helt försvunna. När vi hade tittat på varenda trädstam i området fick vi till slut syn på markeringen. Detta upprepades några gånger, medan det blev mörkare och mörkare. Vi hade med oss pannlampor vilket blev mycket nödvändigt.

Stundtals gick leden rätt igenom tät sly, ett tag var vi tvungna att ta oss fram i ett dike. Efter vindskyddet vid Ramsmossesjön var dock leden riktigt bra, och de sista kilometrarna nästan flög vi fram.

Det är lite synd att leden har fått förfalla så, för det är en fin sträcka. Det är synd också att det inte finns en vintersträckning bredvid vägarna, för skidor och grus är ju inte så roligt tillsammans. Kanske ska vi dock tänka på att komma iväg lite tidigare nästa gång vi tänker åka på okänd mark.

/Kerstin
 
Har aldrig åkt skidor den sträckan men däremot cyklat. Finns två vägar när man närmar sig Siggefora sjön. Den västra där träden fått ligga kvar och den östra som är fin. Låter som om ni valde den västra :(
 
Östra leden

Nej, sista biten tog vi östra leden. Det var egentligen bara den biten som var åkbar på hela sträckan
/Kerstin