Paddeltur, god middag, vin och under avnjutande av kaffe och avec glider vi in på följande triviadiskussion avseende gasförbrukning. Exakt den typ av diskussion som spårar ur i alltmer teoretiska resonemang och som väcker den lilla besserwissern och hemmavetenskaparen i en friluftsnörd.
Så till själva problemformuleringen. Vi är två matlag. Båda ska laga exakt samma mängd mat på samma typ av gaskök. Matlag 1 kör taktiken att alltid brassa på med full effekt tills maten är klar/varm (glöm för ett ögonblick vidbränningseffekten). Matlag 2 kör lite försiktigare, drar på med enbart, låt oss säga, 60% effekt tills maten är varm/klar.
Vilket matlags gasflaska kommer att ta slut fortast? D.v.s. poängen med diskussionen är helt enkelt - vilket är det mest ekonomiska sättet att laga/värma upp sin mat. Full effekt och kort tid eller lägre effekt och längre tid?
/Rickard - som satsade sina pengar på matlag 2
/Rickard
Så till själva problemformuleringen. Vi är två matlag. Båda ska laga exakt samma mängd mat på samma typ av gaskök. Matlag 1 kör taktiken att alltid brassa på med full effekt tills maten är klar/varm (glöm för ett ögonblick vidbränningseffekten). Matlag 2 kör lite försiktigare, drar på med enbart, låt oss säga, 60% effekt tills maten är varm/klar.
Vilket matlags gasflaska kommer att ta slut fortast? D.v.s. poängen med diskussionen är helt enkelt - vilket är det mest ekonomiska sättet att laga/värma upp sin mat. Full effekt och kort tid eller lägre effekt och längre tid?
/Rickard - som satsade sina pengar på matlag 2
/Rickard