Torka tomater..eller annat jox
Läste ett tips i nån blaska för många år sedan..hur man bygger sin egna lilla tork. Man tager sig en gammal lådhurts från nåt kasserat kök, gärna en sådan med stor låda nederst och skärbräda överst. Ta ut lådorna, slå ur bottnarna och ersätt med fint nät. Vanligt insektsnät från bygghandeln går bra. Nätet skjuter man dit med en häftpistol. Ta bort den nedersta lådan och använd till annat. Ställ en liten kupévärmare där den stora lådan suttit, alternativt utanför hurtsen. Lägg i torkjoxet, tomater, svamp, lök eller vad du vill, i lådorna, sätt på värmaren på lite lagom värme, reglera ventilationen med skärbrädan upptill, 5-10 cm glipa är lagom. Gå och gör nåt annat, torken sköter sig själv.
Har testat denna konstruktion och det fungerar utmärkt, är billigt och man slänger ihop den på 10 minuter. Själv använder jag den mest till trattkantareller....perfekt!!
Lycka till
Per
Läste ett tips i nån blaska för många år sedan..hur man bygger sin egna lilla tork. Man tager sig en gammal lådhurts från nåt kasserat kök, gärna en sådan med stor låda nederst och skärbräda överst. Ta ut lådorna, slå ur bottnarna och ersätt med fint nät. Vanligt insektsnät från bygghandeln går bra. Nätet skjuter man dit med en häftpistol. Ta bort den nedersta lådan och använd till annat. Ställ en liten kupévärmare där den stora lådan suttit, alternativt utanför hurtsen. Lägg i torkjoxet, tomater, svamp, lök eller vad du vill, i lådorna, sätt på värmaren på lite lagom värme, reglera ventilationen med skärbrädan upptill, 5-10 cm glipa är lagom. Gå och gör nåt annat, torken sköter sig själv.
Har testat denna konstruktion och det fungerar utmärkt, är billigt och man slänger ihop den på 10 minuter. Själv använder jag den mest till trattkantareller....perfekt!!
Lycka till
Per