Hej har inte så mycke kundskaper utav att torka och röka maten det jag vet är:
*Torkat kött,skära köttet i max 1 cm tjocka skivor, torkas vid elden på ett lagomt avstånd i 8 timmar eller mer
*Rökt kött, max 1cm tjocka skivor en mini liknade teepee/kåta där man hänger in köttet och röker det med enris, tid? osäker
*Förvara meten sedan i ett mörkt utrymme under 8+ men är inte helt säker på vad här jag kan använda att förvara maten i, kanske näver askar?
Vad är bäst? brukar man Torka köttet sedan röka köttet eller är det så att man offtas bara gör en av processerna?
vilken metod gör maten godast & hållbarast ?
detta skall göras i skogen, inte i köket
Mvh / G
*Torkat kött,skära köttet i max 1 cm tjocka skivor, torkas vid elden på ett lagomt avstånd i 8 timmar eller mer
*Rökt kött, max 1cm tjocka skivor en mini liknade teepee/kåta där man hänger in köttet och röker det med enris, tid? osäker
*Förvara meten sedan i ett mörkt utrymme under 8+ men är inte helt säker på vad här jag kan använda att förvara maten i, kanske näver askar?
Vad är bäst? brukar man Torka köttet sedan röka köttet eller är det så att man offtas bara gör en av processerna?
vilken metod gör maten godast & hållbarast ?
detta skall göras i skogen, inte i köket
Mvh / G