Hejsan,
Är i full gång med att torka grönsaker och kött inför sommarens vandringar. Har under åren kört mycket couscous och snabbris till grytorna och köttfärssåsen men vill ha lite mer variation och funderar därför på potatismos. Och då menar jag riktig mos och inte pulvermos.
Jag har googlat runt på nätet och även försökt söka här på forumet men har inte lyckats hitta någon tråd som klart säger "Ja, det går jättebra" eller "Nej, glöm det!". Så därför tyckte jag att det var lika bra att starta en egen tråd.
Så vad säger ni veteraner på forumet? Om jag gör ett gott mos på min sista vinterpotatis och breder ut det tunt på en plåt och torkar långsamt i ugnen, blir det mosaktigt igen när jag blandar det med kokande vatten?
Jag misstänker att det kan vara bra att utesluta den goda smörklicken när jag gör moset eftersom fett har en tendens att härskna, men i övrigt?
Jag har ett finfint Trangia med gasbrännare och ser matlagningen som en trevlig ritual. Att äta frystorkat ur en påse är alltså inget för mig.
Så vad tråden handlar om är alltså hur man bäst torkar hemmagjord potatismos. Jag behöver inga tips på andra tillbehör att ta istället.
Och nej, jag vill _inte_ släpa med mig köpt pulvermos, det är en ren principsak att man ska göra sitt mos själv.
/lasse
Är i full gång med att torka grönsaker och kött inför sommarens vandringar. Har under åren kört mycket couscous och snabbris till grytorna och köttfärssåsen men vill ha lite mer variation och funderar därför på potatismos. Och då menar jag riktig mos och inte pulvermos.
Jag har googlat runt på nätet och även försökt söka här på forumet men har inte lyckats hitta någon tråd som klart säger "Ja, det går jättebra" eller "Nej, glöm det!". Så därför tyckte jag att det var lika bra att starta en egen tråd.
Så vad säger ni veteraner på forumet? Om jag gör ett gott mos på min sista vinterpotatis och breder ut det tunt på en plåt och torkar långsamt i ugnen, blir det mosaktigt igen när jag blandar det med kokande vatten?
Jag misstänker att det kan vara bra att utesluta den goda smörklicken när jag gör moset eftersom fett har en tendens att härskna, men i övrigt?
Jag har ett finfint Trangia med gasbrännare och ser matlagningen som en trevlig ritual. Att äta frystorkat ur en påse är alltså inget för mig.
Så vad tråden handlar om är alltså hur man bäst torkar hemmagjord potatismos. Jag behöver inga tips på andra tillbehör att ta istället.
/lasse