Ifall någon är nyfiken på att äta egenhändigt torkade grönsaker på fjällturen?
Vad jag har testat är skivade morötter förvällda i saltat vatten. Gör man på rätt sätt och förvarar resultatet i en luft- och ljustät glasburk så håller det sig i åratal. Och gott är det också - det är som om morotssmaken koncentreras på något sätt. Ingen "nödkost" som man behöver tvinga i sig precis. Tvärtom - man äter det nästan som godis.
http://www.evermat.se/evermat.html
www.utsidan.se/classifieds/view.htm?ID=38900
Vad jag har testat är skivade morötter förvällda i saltat vatten. Gör man på rätt sätt och förvarar resultatet i en luft- och ljustät glasburk så håller det sig i åratal. Och gott är det också - det är som om morotssmaken koncentreras på något sätt. Ingen "nödkost" som man behöver tvinga i sig precis. Tvärtom - man äter det nästan som godis.
http://www.evermat.se/evermat.html
www.utsidan.se/classifieds/view.htm?ID=38900