• Obs! Tänk på att om du lägger ut din epostadress eller telefonnummer i forumet finns risken att de snappas up och används för spambrev och dylikt. För att slippa detta kan du istället be intresserade att kontakta dig via funktionen "Skicka epost till..." som finns i menyn man får få man klickar på ditt namn vid foruminlägget.

Tjejklassikern 2009

Hej!
Jag bor i Göteborg och funderar på att göra tjejklassikern nästa år. Första aktivitet är tjejvasan 21 feb och där är sista anmälningsdag 31 oktober.

Jag är inte särskilt vältränad, tränar på gym 2-3 dgr i veckan och rider en dag i veckan. Har bara åkt längd fåtalet gånger, har deltagit i ett cykellopp (1mil), har bara motionssimmat och är egentligen inte särskilt förtjust i löpning. Men det är en rolig utmaning och den vore naturligtvis ännu roligare om det fanns någon annan som också är intresserad så att vi kan träna lite ihop och peppa varandra.
 
Hej Jessie!

Hur går det med träningen inför tjejvasan? Inte så mycket snö här i gbg... :)

Jag har tänkt göra tjejklassikern i år fast starta med tjejvättern. Det vore trevligt med sällskap, både i träningen och till/från loppen. Tror att det är lättare att få till en bra träning om man är två som peppar varandra också. Jag är verkligen ingen träningsnarkoman och ser det här som en utmaning. Hör av dig om det låter intressant.

/Nadia
 
Träning inför tjej-klassikern

Hej Nadia!
Jag försöker träna för fullt inför tjejvasan som är nu 21 februari. Har bara varit iväg och åkt skidor 4 ggr och inte längre än 1 mil men det känns ändå som att det ska gå utan större problem. Har försökt konditionsträna en hel del och det gör nog mycket.

Anmälde mig till tjejvättern häromdagen. Har fått med mig en kompis så vi försöker träna ihop, men vill du ha draghjälp är det bara att höra av sig! Vi kommer nog inte börja med cyklingen förrän i mars så fram tills dess får det bli spinning på gymmet.

/Jesica
 
Hej!

Inte för att jag har några planer på tjejvättern (än...) men jag hade tänkt börja cykla under våren. Ligger i startgroparna för att köpa en ny cykel som är lite roligare på landsvägskörning än min gamla hoj.

Har ni tänkt träna med någon klubb? Vore kul att ha några att komma ut med.
 
träning

Jag kommer inte träna med någon klubb, det blir till att cykla cykla cykla runt om i Gbg så mycket jag kan, orkar och hinner. Har en mountainbike, men funderar på att ev bara köpa nya däck eftersom cykeln känns ganska tung när jag cyklar på asfalt.
 
Okej.

Klart du ska köpa nya däck. Ska du cykla runt hela vättern kommer du vilja ha det. För träningens skull spelar det ju inte stor roll (desto jobbigare desto bättre är det väl med träning :) ).

Har du såna där checka pedaler där man kan låsa fast skon? När jag väl har köpt min cykel är det nog det första jag ska köpa, det verkar så mycket roligare att cykla med det.

//Hanna
 
Blir ju inte hela Vättern jag cyklar runt, får räcka med de 10 mil som är för tjejvättern :) Men visst är det viktigt med bra utrustning. Har funderat på pedaler och skor, men har inte engagerat mig i att fråga runt om vad jag bör och inte bör ha. Ska åka tjejvasan om drygt 2 veckor, men så snart den är förbi kommer jag börja ladda inför cyklingen. Nu har jag bara en "vanlig" mountainbike, och det känns inte helt motiverat att köpa en ny cykel bara för den här tävlingen, men lite grejer kommer jag nog fixa till. Säg till om du hittar nåt bra att tipsa om :)
 
Cykling

Hej igen

Jag är också på gång att köpa en ny cykel. Har en gammal tung citybike som säkert skulle fungera till tjejvättern, men det är ju inte roligt om det är tungt att cykla. Jag funderar på att köpa en hybrid, ganska sportig alltså men inte värsta racer varianten. Jag vet inte om de säljs med såna där pedaler där man låser fast skorna, men det skulle vara kul att prova det. Det borde väl gå att uppgradera själv i så fall?

Hanna, vad har du tänkt köpa för cykel? Jag har inte kollat runt så mycket än och tar gärna emot tips.

Jag tror inte heller att jag kommer cykla med någon klubb, men jag vet att det finns en klubb som kör prova-på-pass med "klungteknik". Det tror jag kan vara riktigt bra och nyttigt om man ska cykla motionslopp, så att man kan ta hjälp av varandra att minimera luftmotståndet.

Jessica, lycka till i tjejvasan! Inte långt kvar nu... :)

/Nadia
 
Hej!

Jag har letat och letar efter en bra cykel. Och visst finns de, men jag har fortfarande inte hittat någon cykel att prova i min storlek, de finns tydligen bara hos leverantörerna och inte hos cykelhandlarna.

Nishiki Pro SLD ligger högt på min lista (men jag vill prova en ram i min storlek innan jag bestämmer mig).

Har även provat en cykel av märket specilized, serie sirius (sen hette modellen något som jag inte kommer ihåg), det var en jäkligt skön cykel. Nån sån tror jag att jag skulle vilja ha, men vet inte vart jag får tag på.

Jag har lyckats få sportspecialisten (tidigare cykelspecialisten på mölndalsvägen) att plocka fram en Kona-cykel (kommer inte ihåg modellen) i en något mindre storlek. Tror att det kan vara en bra cykel också.

I övrigt vet jag inte, tar gärna emot tips på vart man hittar cyklar gjorda för folk som är 170 och inte över 180.

Vad gäller pedalerna så vet jag att det går att köpa speciella kombipedaler (spd, till cykelskorna, på en sidan och vanlig pedal på andra sidan). Jag antar att det går att skruva fast på alla cyklarna, de där pedalarmarna (eller vad de nu heter) borde ha samma slags hål i sig allihop, men fråga för säkerhets skull innan du handlar. Har för mig att priset jag har sett på de var ca 400 kr. Inte så farligt tycker jag, cykelskor verkar kosta under tusen-lappen.

//Hanna
 
Tjejklassikern

Hej!

Jag har precis avklarat min första etapp i tjejklassikern, Tjejvasan. Nästa utmaning blir tjejvättern. Vi är 3 tjejer som kör tillsammans, jag här i sthlm, en på Gotland och den tredje i Nyköping. Bor du i sthlm och vill ha en träningskompis så säg till. Jag är 29 år och tränar 2-3 grr i veckan på Eriksdalsbadet. Tänkte börja jogga till våren så om du vill ha träningssällskap så säg bara til! :)
 
Hej Tinna!
Jag bor i Göteborg, men annars hade det varit kul att träna ihop. Har en kompis här i stan som också ska genomföra tjejklassikern. Tjejvasan gick bättre än jag trott och var inte så jobbig som jag förväntat mig. Tjejvättern känns lättare att träna till, ska bara hitta bra cykelvägar runtom i stan. Hur har du tänkt lägga upp din träning inför tjejvätern?
 
Ny cykel

Nu har jag äntligen köpt en ny cykel. :) Det blev en Merida Speeder T2 till slut som jag lyckades hitta i min storlek (49cm) och med damram. En lite sportigare hybrid med rakt styre, bra komponenter och racerutväxling. Premiärturen igår var riktigt bra, men kall.

Så... nu är det bara att sätta igång med hårdträning inför Tjejvättern. Hur går det för er? Hittat några bra turer runt Göteborg? Som sagt, jag vill gärna ha sällskap så kanske kan vi planera någon längre tur i april? Förslag?

Som uppladdning för Tjejvättern har jag tänkt dels göra en introduktionsrunda med Hisingens Cykelklubb där de går igenom klungteknik för nybörjare och sedan att köra Hisingen runt för att känna på hur det är att cykla i lopp. Introduktionsrundor är planerade i april till den 11:e (påsk?) och den 25:e, finns även senare i vår. Hisingen runt är den 10:e maj och man kan välja mellan distanserna 25, 55 och 108 km. Någon som vill hänga med?
http://www.hisingensck.se/

/Nadia
 

Liknande trådar


Njutvandringar att längta till

Platåberget Billingens unika natur och fina vandringsleder lockar vandringsentusiaster året om.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg