Tillaga fisk med få tillbehör.

Glöm inte tillbehören! Enris, lingon, nässlor, mållor, ängssyra, kirskål, strandkål, trift, löktrav, stensöta, blåstång, tare, hjärtmusslor, strandkrabbor, hasselnötter, svampar mm. Oftast har man ju mer än ett tillbehör direkt brevid sig där man sitter och lagar maten, det är ju ingen konst direkt att fylla upp magen med lite enris och fräsa lite trift brevid i pannan men det gör hela skillnaden.
 
Håller med Lottizen! Det finns massor av vilda örter man kan använda bara man känner till dem! Då kan man också göra brasgädda:ta ur gäddan och fyll den med smör, salt och allt kryddgott du kan hitta. En skivad citron gör inte smaken sämre. Linda ni in tätt i blött tidningspapper och lägge ett lager vått bakplåtspapper ytterst. Lägg hela paketet på glöden och baka gäddan på indirekt värme tills den är klar. Pappret kan bli svart men har du packat ordentligt (syrefritt) gör det ingenting. Detta kräver förstås också att du kan göra upp en eld.
 
Wasabipulver är ett mycke bra alternativ till pepparot när man ska bära. Gädda har jag svårt för men abborre i stekpanna eller folie med mycket smör är en hit. Ingen av fiskarna har speciellt mycket kcal.
 
Under kalla årstiden kan man även äta mört , mindre exemplar steks hårt i smör med ströbröd som sill/strömming - helt ok.
 

Liknande trådar


Njutvandringar att längta till

Platåberget Billingens unika natur och fina vandringsleder lockar vandringsentusiaster året om.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg