tältväv??

var köper man bra tyg till ett tält?? finns det nåt bra ställe i sthlm och närområdena?
samt vad ska man köpa om man ska fixa ett lätt tak att ha med sej. typ golites cave, http://www.golite.com

mvh Patrik
 
Moskoselkåtan

Moskoselkåtan är den enda jag känner till i Sverige som fortfarande säljer tältduk på metervara http://www.moskoselkatan.se klickar man på Produkter --> Kåtor och tält--> Tältvävar så kommer man rätt.

Per Brune
 
tackar för svaret... det finns alltså ingen annan återförsäljare?? konstit..
mvh Parik
[Ändrat av ptte 2003-06-24 kl 00:55]
 
Omsättning och sånt!

Med hänsyn till omsättning och dylikt är det inte så konstigt. För 20 talet år sen försökte Fjällräven sälja tyger i metervaror i affärerna men e.u. var försäljningen milt sagt blygsam. Seme i Örebro säljer även de tyger i metervara men pga av svenska skatter och avgifter så blir det vida billigare att importera själv från Tyskland eller England.
Ett annat sätt är att köpa ett superbilligt större tält på macken eller motsvarande och sprätta upp det samt tillverka vad man önskar. Meterpriset man här kommer ner till är mycket svårt att underskrida.

Go sömnad

Johan K
 
Tyvärr är det så att det är tunt med tältvävshandlare i Sverige, åtminstone postorderdito. http://www.recon.se har en del vävar, tyvärr är de alldeles för grova, passar bäst till väskor/ryggsäckar, kraftiga kläder o.dy.
De senaste åren har jag beställt från http://www.pointnorth.co.uk resp. http://www.pennineoutdoor.co.uk. De har hyggligt sotiment och snabba leveranser. Eftersom vi är med i EU tillkommer inget utom frakten (ingen tull eller sv. moms, engelsk moms ingår i priset). Lätt att beställa om man har kreditkort. De skickar gärna tygprover via snigelposten och svarar åtminstone ibland på frågor via epost.
På andra sidan Atlanten finns många postorderfirmor som specialiserat på 'outdoor fabrics', det gäller både USA och Canada. Tyvärr tillkommer både tull och svensk moms på deras priser så dom brukar jag inte använda mig av.

//p-a
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
avslutat medlemskap1105 Finns genomskinlig tältväv? Gör det själv 3
muminfar tältväv Gör det själv 3
Wolf25 Orkar symaskinen tältväv Gör det själv 13
ronja Tältväv Rip stop Gör det själv 8

Liknande trådar


Njutvandringar att längta till

Platåberget Billingens unika natur och fina vandringsleder lockar vandringsentusiaster året om.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg