Ta i akt! Såg att någon snacka om matlagning i tältet. BIG NO NO!!!! Matlagning sker i absid elr ute. Aldrig någonsin i tältet. (Inte med barn och "amatörer" i tältet) Ursäkta ordvalet. Välter köket , blir det ett; kladdigt blött som fan. Två; i värsta fall kan tältet brinna upp o vad gör ni då? Plus massa annat; förgiftning med mera...
Än har jag inte sett ett tält med en absid fristående från tältet, mao är absid fortf inne i tältet. Att man är amatör inom vandring betyder inte att man är klumpig.
Ett annat alternativt är en lättviktspresenning att ha som vindskydd, både för tältet och matlagning/äta. Ett Go-Lite Shangri-La 5 är inte riktigt så stormsäkert som ett Hilleberg Kaitum 4 gt ultra mega de luxe grand prix.
Jag har varit nära att köpa ett sånt Go-Lite, men jag skulle tänka mig för innan jag tog med ett tält som står p g a en pinne i mitten, upp på det stormiga fjället.