Syntetisk is

Kan man stoppsladda på syntetisk is?

Den måste väl också slitas och behöva bytas eller få nytt ytskikt med jämna mellanrum?
 
Elitåkarna sågar plastisen

Dagens ex av gratistidningen Stockholm City hade på sidan 34 en artikel med rubriken "Elitåkarna sågar plastisen". Det var konståkare som hade testat plastisen och dom gillade den inte alls. "Det är lite katastrof och främjar onte sporten alls", säger Cecilia Willberg, tränare i svenska landslagsledarteamet i konståkning. Hon ser en användning: som ett komplement för små barn.

Hon säger också: "Plasten funkar inte alls för konståkning. När vi gör piruetter och hopp så måste man kunna ta i. Skenan måste komma ner i isen, på plasten glider den ovanpå, man får inget fäste. Sedan sliter plasten enormt, efter ett par veckor är skenan slut. Vi kan inte byta enbart skena utan får köpa helt nya skridskot. Det blir dyrt att byta ut dem hela tiden."

Hockeyspelare ser lite mer positivt på plastis men tycker den är tyngre att åka på, start och stopp funkar inte så en annan åkteknik krävs.

För långfärdsskridskoåkare då? Tja, på de små plastisplättar som finns blir det nog istället kortfärdsskridskoåkning.... :)

Artikeln finns att läsa på webben, här:

http://stockholm.city.se/sport/2008/12/10/Plastis_bra_for_motionarer_och_barn___inte_for_eliten/

...och hela Stockholm City den 10 dec finns att ta hem som PDF här:

http://convoy.city.se/pdf/pdf/2008/12/SCity-2008-12-10.pdf
 
Nej tack!

Som en del kanske känner till så har Vällingby köpcentrum (strax väster om Stockholm) genomgått en fullständig 'makeover' och kallas numera för 'Vällingby City'. Som en extra attraktion har man lagt ut några kvm plast-is åt ungarna. Såg inte kul ut - minimalt glid som inte blev bättre av allt grus och skräp som ingen orkat sopa upp. Manar inte till efterföljd och jag skulle inte ta dit mina barnbarn. Det skulle kunna döda allt intresse för skridskoåkning. Usch!
T