Traversen
Sommartid är nog 7 timmar normaltid men vintertid tar det längre.Vi skida till insteget och tog skidorna på ryggsäcken resten av traversen.Lite svårare och lurigare på vintern vid pinnaclarna men roligt.Det var lätt att hitta firningsankaret och en lätt och rolig firning. Sen gick vi runt och tog lunch mellan storsola och förtoppen.Där gick det och ringa på mobilen genom norska nätet.Sen var det mycket uppför och lurigt upp till storsylen med rutten snö fick klättra mer till vänster i en ränna upp riktigt brant med lite lurig snö och långt att falla.Från toppen gick det ganska fort förbi nästa topp och på med turskidorna.Men det var ingen lek med ryggsäck utför men sedan luta det inte lika mycket så då gick det fort.Nere igen på mindre än 9 timmar.Vi prata med sylstationsföreståndaren och han sa att det snabbaste runt vintertid var drygt 7 timmar men då använde dom skidor på dom platta partierna på kammen.Vi använde stegjärn och isyxa,rep till firningen.Turen gjordes i mars 2002 och kan med glädje rekommenderas.
Sommartid är nog 7 timmar normaltid men vintertid tar det längre.Vi skida till insteget och tog skidorna på ryggsäcken resten av traversen.Lite svårare och lurigare på vintern vid pinnaclarna men roligt.Det var lätt att hitta firningsankaret och en lätt och rolig firning. Sen gick vi runt och tog lunch mellan storsola och förtoppen.Där gick det och ringa på mobilen genom norska nätet.Sen var det mycket uppför och lurigt upp till storsylen med rutten snö fick klättra mer till vänster i en ränna upp riktigt brant med lite lurig snö och långt att falla.Från toppen gick det ganska fort förbi nästa topp och på med turskidorna.Men det var ingen lek med ryggsäck utför men sedan luta det inte lika mycket så då gick det fort.Nere igen på mindre än 9 timmar.Vi prata med sylstationsföreståndaren och han sa att det snabbaste runt vintertid var drygt 7 timmar men då använde dom skidor på dom platta partierna på kammen.Vi använde stegjärn och isyxa,rep till firningen.Turen gjordes i mars 2002 och kan med glädje rekommenderas.