Svindyr mat!!!

Ja en hel del:

Hej det var kul att du kunde svara.
Jag är på väg ungefär 2002 och har då en liten stund på mig att förbereda mig.
30 000kr i månaden låter väl mycket??? Har du då räknat ett totalbelopp inkl. utrustning och delat på fyra mnd???
Jag majlar dig en dag.
Svrivs: Dan Hansen
 
Torkade jordgubbar=godis

Passa på i jordgubbssesongen att torka jordgubbar. Skär i halvor och lägg med snittsidan uppåt på torkollor luftigt i solen. Blir som mjuka tuggkarameller, med kraftig jordgubbssmak, lite syrliga. Rekomenderas..

Anders V
 
billigare torrmat!

Jovisst är frystorkad mat dyr men man behöver inte köpa den de har i sportaffären. Spaghetteria finns i de flesta matvaruaffärer och är frystorkade pastarätter, finns mängder av dem och kostnaden är ca 18-20 kr styck och då är det riktigt stora portioner. Knorr (tillverkaren)säger att det skall vara två men till fjälls brukar man ju av någon anledning äta lite mer *ler*.
Kan rekommendera dessa rätter varmt, och jag skall själv ha med mig dem i Sarek i sommar. För övrigt är näringsvärdena i vissa fall BÄTTRE än exempelvis Wildlifes frystorkade mat...Lycka Till!
 
Jag ska se efter det nästa gäng.

Tack för ditt inlägg, det är bra att jag fortfarande kan få tipps och denna gången ska jag värkligen kolla opp detta.
Spaghetteria är det ett varumärke eller något annat?
Dan
 
Spaghetteria

Hej på dig Dan!
Jag är inte helt säker på stavningen, men Spaghetteria heter produkten stora röda förpackningar...Knorr tilverkar dem, om jag inte är helt fel ute....
 
Ingen ring...

Hej x-treme. Om du läser om slutet på Tinas inlägg så skrev hon 30000/man, inte mån. Alltså ca 7500:- per person och månad. Jag vet inte om det är superbilligt, men i alla fall rimligare.

Ha're!

PS Glöm inte din gurkmosare när du drar!DS
 
Skinnarmos isoleringstips provat

Jag kom precis hem från en fjälltur i Sarek och det var definitivt fortfarande riktig vinter där. Det blev drygt -30 någon natt. Men vi ville spara lite bränsle så vi provade ett tips från Ola Skinnarmo från utemagasinet om jag minns rätt. Det var att klä in pannorna med liggunderlag. När man sedan kokat upp sitt vatten (utan liggerunderlaget på) rör man i sin frystorkade mat, sättar pannan och locket i den egentillverkade isoleringen, sätter locket på och väntar. Detta gör att vattnet håller sig nära kokpunkten en längre stund och maten är i princip klar efter tio minuter, bara att röra om och äta. Beroende på typ av mat måste man ibland koka upp maten igen efteråt, men det går snabbt då den fortfarande är mycket varm.

Det här tipset har i alla fall sparat oss en helt bränsle och möda, för att inte tala om mindre kondens i tältet, när man kan ha locket på hela tiden. Bara ett tips värt att prova, kanske inte riktigt något för cykelturer i varma länder, men ett bra matlagningstips.

/Micke
 
bra kök

Många talar väl om hemtorkning och det gör de rätt i. Själv brukar jag torka t.ex. köttfärs och lök, men en annan sak som man spar massor med pengar på är ett vettigt kök och gott om bränsle. Med gas, bensin eller fotogen så är det inte några problem att koka linsrätter, steka pannkakor gjorda på billigt mix o.s.v.
 
torka själv

jag ska nog försöka gå tillbaka till att torka själv efter att ha
läst tipsen här. Är väl lite lat; därtill blir det lite rörigt
i bostaden. Köttfärs har jag prövat, men förmodligen torkade jag den inte tillräckligt. Ska det bli små sega kakor eller ska den pulvriseras
helt?

Torkade en gång purjolök med gott resultat, men, men: den
sprider en hel del lukt, vilket kanske är orätt mot andra
på den långa tågresan. Så jag lämnade den hemma.

Av butiksfärdig mat har jag lyckats bäst med Knorrs pastapåsar.
Bäst av dem, men lite, lite knölig att tillreda i mitt lilla kärl,
är Prosciutto, som har en mycket mild och fin smak.
de andra är nog lite snett kryddade. Önskar större portioner.
Har flera år drygat ut med snabbris, men övergick på
senaste Norge-vandringen till potatismos (den sort som
kräver mjölk), oväntat god och mättande, eller snabbnudlar,
gärna sådana där med en lite buljongpåse.

il C.
 
Utomlands

Var i Italien i våras och skulle ut på topptur. Letade därför upp frystorkat i affären. Hittade stora påsar med pasta och sås (liknande Spagetteria som nämnts ovan) Dessa påsar räckte gott och väl till två och fanns i många goda sorter (Italienarna kan ju det här med pasta:) )

Köpte i alla fall med mig en hel bärkasse hem som jag fortfarande inte gjort slut på. Det fina med dessa påsar var att de bara kostade 7-8 kronor i jämförelse med de svenska på mellan 20-30 kr. Påsarna klarar sig ju i ett par år dessutom så det är bara att handla.

Så tipset blir alltså: Kånka hellre hem frystorkat från utlandet än den där "billiga" spriten man ändå aldrig dricker upp.
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
Jazzy Torka mat i Airfryer. Friluftsmat 21
MadMonthicebeer Intresse för "premium" frystorkad mat Friluftsmat 13
vandrafjäll När det krävs över 4000kcal/dag. Är det möjligt? Friluftsmat 70
Snödrivan Näring i mat efter torkning osv Friluftsmat 22
fonkymon Konserver/mat till stugvandring Friluftsmat 12
Storsorgen Plenny Pot XL Friluftsmat 0
Livetiskuggan Frysa mat Friluftsmat 7
Bra Mat För Magen Friluftsmat 17
Fjorr Packa om frystorkad mat till mindre plastpåsar? Friluftsmat 28
HjälpAttVäljaStormkök [Hjälp] Tips på stormkök för 1-2 personer? Friluftsmat 36
Silver Fang Vad för mat till stormkök Friluftsmat 10
nature_epicurean Laktosfri mat på vandring Friluftsmat 7
Kimkim Väska för mat/kök? Friluftsmat 9
avslutmedlemskap0904 Mat i mattermos Friluftsmat 18
såg Mat under eldningsförbud. Friluftsmat 41
Fetknoppen Vegetarisk mat vid eldningsförbud Friluftsmat 15
Nosse "Mini förpackningar" med mat, vart köpa? Friluftsmat 11
Leya Köpa torkad mat i lösvikt Friluftsmat 8
bmw801 Mat utan gas/spritkök? Friluftsmat 33
Lorssan Tips för att slippa laga mat Friluftsmat 25
camoscio Mat ur påse Friluftsmat 14
silly Frystorkad mat. Friluftsmat 19
lottizen Mat för barn i skogen Friluftsmat 6
joanna Påfyllningsbara klämtuber för mat? Friluftsmat 21
avslutatmedlemskap160620 Fryst mat Friluftsmat 4
Karolina P Äldre frystorkad mat bytes mot ? Friluftsmat 0
avslutatmedlemskap160620 Priser på mat i STF stugor Friluftsmat 3
patrikiden Vakuumpackad mat, vilken hållbarhet? Friluftsmat 9
Naturfantast Bra mat när man ska vandra i Australien? Friluftsmat 8
Caminista Proteinrik torkad mat? Friluftsmat 32
avsl_22-07-26 Färdigtorkad mat - var? Friluftsmat 5
jokkjim Tips på hållbar förvaring av mat på turen. Friluftsmat 0
såg Mat på vintern Friluftsmat 9
Madison Mat till endagsvandring Friluftsmat 8
karinsun Frystorkad mat, vilken att föredra? Åsikter om Travellunch Friluftsmat 2
pelka Gammal frystorkad mat! Friluftsmat 3
Arnout Återfukta torkad mat. Tips? Friluftsmat 8
Stenistöveln Förpackningar till egentorkad mat Friluftsmat 48
Tagetes Tips på websida med ute-mat! Friluftsmat 0
Lasse Be Torkad mat och vikt Friluftsmat 3
everest4ever torka mat Friluftsmat 12
jotho Frystorkad mat för ca 700 kr/kilot!? Friluftsmat 25
mo9jan Mat som funkar i kyla Friluftsmat 30
joanna Vandrarnas crossover cuisine - gott & praktiskt från hela världen (fyll gärna på!) Friluftsmat 58
Polarnatt Uppblötning av torkad mat Friluftsmat 12
seobserver Ta bort syret kring egenpackad mat Friluftsmat 1
alaskaaa Måste man ha kök/varm mat? Friluftsmat 91
Kroppefjäll Torkad mat från 1985 Friluftsmat 40
samohtII Ätbara växter? Friluftsmat 5
LinaHa Vegetarisk frystorkad mat Friluftsmat 16

Liknande trådar


Vandrat på ett platåberg? Upptäck Billingens unika landskap!

Njutvandra året om i fantastisk natur med böljande sluttningar och dramatiska klippavsatser – bara ett stenkast från Skövdes centrum.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg