Trangia med gasbrännare är en populär och smidig kombination. Tyvärr når lågan inte upp till stekpannan och korven blir alltså smörkokt istf brynt. Jag såg nån tidigare tråd där problemet ältades utan resultat.
Men så i förrgår låg jag hemma i feber och såg plötsligt LÖSNINGEN! för min omtöcknade inre syn. Jag släpade mej ut i verkstan och på 5 min var underverket klart.
Gör så här:
Klipp en remsa 1-2 mm:s aluminiumplåt 4 X 20 cm. (Fås gratis hos nån plåtslagare). Böj ihop den till en rulle (den ska inte gå ihop helt) som kan tryckas ner i brännarhålet på köket. Klipp och böj ut tre klackar på ett par mm så inte rullen åker rakt igenom. Tryck fast brännaren uppe i rullen. Klart!
Det blir fart på stekningen kan jag lova. Rullen kan tryckas utanpå brännaren vid packning och tar knappt nån extra plats. Den väger kanske 5 g. Har du kokat nåt först kan den sättas på plats utan att riva köket. Bara lyft brännaren (med en vante e dyl om den är varm) och sätt dit rullen. Eftersom den har en öppning kan slangen sitta kvar.
Prova och tala sen om för mej att jag är ett snille!
Björn
Men så i förrgår låg jag hemma i feber och såg plötsligt LÖSNINGEN! för min omtöcknade inre syn. Jag släpade mej ut i verkstan och på 5 min var underverket klart.
Gör så här:
Klipp en remsa 1-2 mm:s aluminiumplåt 4 X 20 cm. (Fås gratis hos nån plåtslagare). Böj ihop den till en rulle (den ska inte gå ihop helt) som kan tryckas ner i brännarhålet på köket. Klipp och böj ut tre klackar på ett par mm så inte rullen åker rakt igenom. Tryck fast brännaren uppe i rullen. Klart!
Det blir fart på stekningen kan jag lova. Rullen kan tryckas utanpå brännaren vid packning och tar knappt nån extra plats. Den väger kanske 5 g. Har du kokat nåt först kan den sättas på plats utan att riva köket. Bara lyft brännaren (med en vante e dyl om den är varm) och sätt dit rullen. Eftersom den har en öppning kan slangen sitta kvar.
Prova och tala sen om för mej att jag är ett snille!
Björn