Steka bacon

Finessen med vattnet är väl att det kyler. Jag har lärt mig det att ska baconet bli knaprigt så ska man börja på låg temperatur så fettet smälter ut och sen sakta höja så det bli typ nästan friterat. Hemma har vi gammal spis med 1-6 på vreden, jag lägger bacon i kall panna och sätter på 3:an, när man ser att baconen börjar simma i sitt flott höjer jag till 4:an. Det tar lång tid, men de blir knapriga och goda.

Vattnet är kanske vettigt om man inte har möjlighet att värma pannan så sakta.
 
Finessen med vattnet är väl att det kyler. Jag har lärt mig det att ska baconet bli knaprigt så ska man börja på låg temperatur så fettet smälter ut och sen sakta höja så det bli typ nästan friterat. Hemma har vi gammal spis med 1-6 på vreden, jag lägger bacon i kall panna och sätter på 3:an, när man ser att baconen börjar simma i sitt flott höjer jag till 4:an. Det tar lång tid, men de blir knapriga och goda.

Vattnet är kanske vettigt om man inte har möjlighet att värma pannan så sakta.

Min Trump gissning är att vattnet kokar ut fettet som sedan används som frityrolja.
 
Tja Jag har hamnat i ålder att jag ifrågasätter saker jag tror jag kan och vill hitta andra lösningar på de så förmig självklara saker i min vardag.

Ja, det kryllar tyvärr av en massa myter som man gått på under lång tid och inbillat sig att de är sanningar. Idag går det så lätt att hitta information om hur saker och ting faktiskt ligger till. Framförallt när det gäller matlagning så finns det många som helt enkelt provar om myterna stämmer eller inte. Finns jättemånga intressanta videos på Youtube, t.ex. såg jag häromdan en blindtest av vitlöksbröd som var gjort på olika sorters vitlök (färsk vitlök, vitlökspulver, vitlök på tub, vitlök på burk, färdigskalad vitlök och nåt mer). Den killen har också provat på att steka olika saker med och utan stekfett. Och Mythbusters har ju t.ex. testat det här med "tastes like chicken" verkligen stämmer för en massa udda typer av kött :)

Kör bacon i ugnen funkar ju också, bra, om man har en ugn. Men jag brukar inte ha ugn med på vandring.
 
Ja, det kryllar tyvärr av en massa myter som man gått på under lång tid och inbillat sig att de är sanningar. Idag går det så lätt att hitta information om hur saker och ting faktiskt ligger till. Framförallt när det gäller matlagning så finns det många som helt enkelt provar om myterna stämmer eller inte. Finns jättemånga intressanta videos på Youtube, t.ex. såg jag häromdan en blindtest av vitlöksbröd som var gjort på olika sorters vitlök (färsk vitlök, vitlökspulver, vitlök på tub, vitlök på burk, färdigskalad vitlök och nåt mer). Den killen har också provat på att steka olika saker med och utan stekfett. Och Mythbusters har ju t.ex. testat det här med "tastes like chicken" verkligen stämmer för en massa udda typer av kött :)

Kör bacon i ugnen funkar ju också, bra, om man har en ugn. Men jag brukar inte ha ugn med på vandring.

Snälla du du får inte skriva så där jag kan inte sova. Hur gick det med vitlöksbröden och udda kött?
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
FlyerSword Bacon som håller? Friluftsmat 11
markanthus Ägg och bacon Friluftsmat 37
nippe_n Torka Bacon Friluftsmat 13
bacon Friluftsmat 3

Liknande trådar


Vandrat på ett platåberg? Upptäck Billingens unika landskap!

Njutvandra året om i fantastisk natur med böljande sluttningar och dramatiska klippavsatser – bara ett stenkast från Skövdes centrum.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg