Beror på
olivolja till en nyfångad harr tror jag är vad de flesta stjärnkockar skulle använda (om något) när de tillagar den.
Annars så kan jag rekommenderar er skirat smör. Låter lite lyxigt, men det används i många kulturer på varmare breddgreder. Det heter bara lite annorlunda beroende på vart man är.
Om det är någon som inte vet hur man gör så:
Smält smör och låt det stå så varmt att det separerar sig, dvs att du får en bottensats och ett lager ovanpå som är genomskinlgt, lättflytande. Det övre lagret häller du ner i en förvaringsburk (genom en sil så att man blir av med bottensatsen). Kan lagras varmt, tål extremt höga tillagningstemperaturer och går precis lika bra att ha på macka som vid tillredning av mat. Håller dessutom hur länge som helst.
Gör man det dessutom på ankfett får man ett resultat som smakar "lyxkrog" Man kan även göra det på kycklingfett men det blir i mitt tycke inte lika gott.
/Mattias
olivolja till en nyfångad harr tror jag är vad de flesta stjärnkockar skulle använda (om något) när de tillagar den.
Annars så kan jag rekommenderar er skirat smör. Låter lite lyxigt, men det används i många kulturer på varmare breddgreder. Det heter bara lite annorlunda beroende på vart man är.
Om det är någon som inte vet hur man gör så:
Smält smör och låt det stå så varmt att det separerar sig, dvs att du får en bottensats och ett lager ovanpå som är genomskinlgt, lättflytande. Det övre lagret häller du ner i en förvaringsburk (genom en sil så att man blir av med bottensatsen). Kan lagras varmt, tål extremt höga tillagningstemperaturer och går precis lika bra att ha på macka som vid tillredning av mat. Håller dessutom hur länge som helst.
Gör man det dessutom på ankfett får man ett resultat som smakar "lyxkrog" Man kan även göra det på kycklingfett men det blir i mitt tycke inte lika gott.
/Mattias