Slippa disken

Det där du just beskrev kallas att diska tycker jag :).

..eller är det någon som faktiskt värmer vatten i en balja, häller i diskmedel, sköljer torkar etc..? ;)

//J

Värma vatten i kastrullen, slå i en skvätt diskmedel, skrubba ur med svamp och skölja ur är det många som gör.

Mitt förfaringssätt kallar jag: torka ur =)
 
Slickepott

Är det viktigaste verktyget i kökspackningen
1. laga mat som vanligt
2. använd slickepotten och skrapa ut resterna
3. koka the på det sista
4. klart...
 
Det där du just beskrev kallas att diska tycker jag :).

..eller är det någon som faktiskt värmer vatten i en balja, häller i diskmedel, sköljer torkar etc..? ;)

//J
Eftersom jag paddlar så dränker jag kastrullen och besticken en stund när jag ätit och packar ihop, en sten i botten på kastrullen gör att den inte flyter iväg i dyningen och sen är det bara att vispa ur den plus besticken när jag packat färdigt. har det varit fet mat så funkar YES i kallt östersjövatten och får också ersätta tvål och schampoo, funkar alltså till allt.
 
Jag befinner mig i skogen emellanåt, men i likhet med hemma tycker jag disken är bedrövligt tråkigt. Förutom detta är jag ofta på platser där det inte finns vatten i närheten. När jag gjorde värnplikten för ca 200 år sedan, hade vi olika lösningar på att slippa disk, så som inlägg till snuskburk osv.
Vad kan man göra?
QUOTE]

Det självklara svaret är väl frystorkat? Koka vatten, häll i påsen, vänta, ät och slicka ren skeden. Det är den lösningen de värnpliktiga skulle välja idag om vi hade några.
Tycker du maten är dyr? Ta vara på påsarna och återanvänd dem (måste diskas när du kommer hem!). Men då får du torka mat själv och det tar tid och ger disk i hemmet. Attans nu blev det disk igen...
 
..eller är det någon som faktiskt värmer vatten i en balja, häller i diskmedel, sköljer torkar etc..? ;)

Krånglar med balja gör jag inte så ofta (fast jag har en sån här "hundvattenskål" i tyg (19 spänn på Rusta), som åker med ibland), men jag brukar försöka diska med varmt vatten eller i alla fall med ett par droppar diskmedel (och en halv scotch brite). Och sköljer ur och torkar (min diskhandduk är en bit gammalt lakanstyg på ungefär 20x30 cm).

Det hänger lite ihop med att jag har som målsättning att hela tiden under en utevistelse försöka hålla utrustningen "i samma skick" hela tiden. Poängen med det är att då kan man (i alla fall i teorin) vara ute "hur länge som helst" så länge mat och förbrukningsmateriel kan fyllas på.

Jag ser så många andra som mer går efter principen "jag är hemma i morgon eftermiddag så jag kan stoppa ner den skitiga disken i en plastpåse och diska hemma, och de blöta strumporna behöver jag inte torka heller".
 
Det har väl framskymtat här att vanorna varierar. Som ego en gång fick lära sig var att göra det enkelt. Gör likadant om du ute över dagen eller i tre veckor. För den senare delen behöver ego rent kokärl, torra strumpor, vara varm, torr, mätt och glad. Andra vandrare kan ha andra preferenser.
Bra! YMMV
go tur

PS väl hemma torkar ego pryttlarna i torkrummet och diskar köksgrejorna i diskmaskinen. Bruka de resurser som erbjuds, det är Kiss hemma.
 
Värma vatten i kastrullen, slå i en skvätt diskmedel, skrubba ur med svamp och skölja ur är det många som gör.

Mitt förfaringssätt kallar jag: torka ur =)

Kärt barn har antagligen många namn...:)

...själv använder jag så långt det är möjligt lokala produkter såsom sand, kvistar, mossa och kallt vatten. Behöver jag starkare don finns ju möjligheten att värma och att ta lite av tvålen...

...ett bra sätt är också te- respektive kaffediskning ;)...

//J
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
Lorssan Tips för att slippa laga mat Friluftsmat 25

Liknande trådar


Njutvandringar att längta till

Platåberget Billingens unika natur och fina vandringsleder lockar vandringsentusiaster året om.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg