Skitvädersluncher

Svaret stavas Huel. Enkel och numera ganska god måltidsersättning gjord på havre, ärtprotein, linfrön, etc.
Pulver blandas med kallvatten från jokken. Skaka flaskan. Drick.

Jag har helt gått över till detta på långturer om sommaren. Väger relativt lite, mättar gott och du kan vara helt säker på att du får i dig allt som kroppen behöver. Plus att du får mindre skräp, slipper släpa på kök och grejer...

 
Blandning av hampafrö och mixade solrosfrön. Toppas med b-jäst och salt. Ev blandat med olja.

Smaksätt med fördel med vad som helst, bjästen får det att smaka fantastiskt. Ex kokosmjölkpulver, bärpulver, lakritspulver, permesan, torkat äpple..
Blir minst 600kcal/100g och man vill bara ha mer ju mer man äter!

Tyvärr måste man äta ur burk med sked, nötter ur påse är ju enklare. Detta känns dock mer som en måltid.
 
Mycket snack om fullvärdig mat hör. Ni vet att näringsinnehållet (till skillnad från energiinnehållet) i en enskild måltid är helt ointressant va? Vad du får i dig under en längre period, säg en vecka och uppåt, spelar däremot roll. Men lunchens näringsvärde är alltså tämligen ointressant om du ändå äter frukost och middag.

/han med systern som är dietist
 

Vinter i Österrike: 6 höjdpunkter

Upplev ikoniska skidbackar, glaciäräventyr och charmiga byar där alpina traditioner och kulinariska smakupplevelser skapar en unik atmosfär.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg