Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
Du använder en föråldrig webbläsare. Det får inte visa dessa eller andra webbplatser korrekt. Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Hur är det med Semper mjölk ,törs man använde om utgångsdatum är 2013 12 25? Och hur är det med pulvermos som är från 2013 07 ,känns så onödigt att kasta o köpa nytt ,men vill ju inte bli dålig i magen på fjället heller.
Tänker inte säga hur du skall göra men jag kollar inte ens på datumet på sånt så länge det är i obruten förpackning. Min sambo är dock lite mer läskunnig.........
Hur är det med Semper mjölk ,törs man använde om utgångsdatum är 2013 12 25? Och hur är det med pulvermos som är från 2013 07 ,känns så onödigt att kasta o köpa nytt ,men vill ju inte bli dålig i magen på fjället heller.
Så ni har inte blivit dåliga alltså?,jag är egentligen inte så känslig ang det men vill ju inte förstöra fiske resan med kass mage så jag ville höra av personer med erfarenhet först
Så ni har inte blivit dåliga alltså?,jag är egentligen inte så känslig ang det men vill ju inte förstöra fiske resan med kass mage så jag ville höra av personer med erfarenhet först
Förmodligen är det helt riskfritt, men om du ändå känner dig osäker så kan du ju alltid prova lite hemma först. Alternativt kan du använda detta när du är på kortare turer nära hemmet, det är ju aldrig roligt att bli dålig men hellre magproblem i skogen någon timme hemifrån än mitt på kalfjället.
Okej det verkar ju vara riskfritt alltså med mjölkpulvret,äter inte heller pulvermos annars,därför har jag en helt oöppnad kartong i skåpet som var från 2013,tänkte att man nu kan ta med lite o äta till fisken man fåristället för att slänga bort det.
Jag har ätit pulvermos som var två år gammalt, tänkte inte på datumet eftersom jag var vrålhungrig. Ingen annorlunda smak. Jag har även använt mjölkpulver som var ett år efter bäst före - inga problem. Men jag har en tålig mage...
"Bäst före" innebär ju bara att tillverkaren inte garanterar att det smakar som det ska och har fullt näringsinnehåll efter det datumet, men smak och näringsinnehåll försvinner ju inte över en natt just på det datumet utan det beror ju på hur det hela har förvarats.
Tiden är ju satt utifrån sämsta tänkbara lagringsförhållanden, så det brukar finnas rejäl marginal. Sen beror det ju på hur lång hållbarheten är från början. Nåt som har "bäst före" satt 5 år efter tillverkningen håller antagligen mycket längre efter det datumet än nåt som har "bäst före" satt till 1 år efter tillverkningen.
"Sista förbrukningsdag" däremot betyder att man inte ska äta det efter det datumet.
nermander;694432
"Sista förbrukningsdag" däremot betyder att man inte ska äta det efter det datumet.[/QUOTE sa:
Personligen brukar jag försöka kolla om mat är slemmig, luktar illa, är grön eller andra tecken på begynnande förstöring. Ser det inte fel ut så är inte jag alltför kräsen och än så länge har jag bara råkat illa ut en gång och det var när jag var en snål student och åt gårdagens räkmacka för halva priset. För övrigt var jag inte ensam som gjorde det så toaletten var rätt välbesökt kan jag säga.