Eftersom jag äntligen lyckades torka potatisar på rätt sätt (efter många bra tips här blev det riktigt lätt) blev det i år premiär för potatisgratängen som jag hittat i Utsidans kokbok.
Jag la torkad lök och potatis i en lätt GB-glassburk och blandade mjölkpulver och kryddor för sig. Rätten blev ganska skrymmande i packningen (vi var 4 pers), men lätt. Potatisen och löken skulle ligga i blöt en timme innan tillagning och för att inte bli för hungriga hällde vi vatten i burken och bar den med oss sista biten innan middagen. Funkade utmärkt!
Denna gratäng var nog det godaste jag ätit i fjällen! Smakade nästan som riktig gratäng! Krämig och kryddig, med bra tuggmotstånd. JÄTTEGOTT! Till gratängen åt vi vegofärsbiffar (de andra är vegisar) gjorda på den goda laktovegetariska färsen som Friggs gör. Åsså lite bearnaise. Inte tyngre än tex pasta med sås, men ack så mycket godare.
Vi testade också en annan rätt från kokboken: råris med curry, äpplen, jordnötter, bananer, lök och mango chutney. Även det en riktig höjdare!
Till sist ett tips om två andra favoriter: Snabbmakaroner med lök, ädelost och soltorkade tomater, samt couscous med svampsås och rikligt med torkade trattkantareller!
Smaklig måltid på vandringen!!!
P.s. Potatisen torkade jag genom att hyvla den rå (med osthyvel), snabbkoka nån minut och bre ut den på smörpapper på plåt. Torkning på 50 grader i varmluftsugn i 8 timmar. Går säkert precis lika bra i vanlig ugn om luckan är ordentligt öppen.
Jag la torkad lök och potatis i en lätt GB-glassburk och blandade mjölkpulver och kryddor för sig. Rätten blev ganska skrymmande i packningen (vi var 4 pers), men lätt. Potatisen och löken skulle ligga i blöt en timme innan tillagning och för att inte bli för hungriga hällde vi vatten i burken och bar den med oss sista biten innan middagen. Funkade utmärkt!
Denna gratäng var nog det godaste jag ätit i fjällen! Smakade nästan som riktig gratäng! Krämig och kryddig, med bra tuggmotstånd. JÄTTEGOTT! Till gratängen åt vi vegofärsbiffar (de andra är vegisar) gjorda på den goda laktovegetariska färsen som Friggs gör. Åsså lite bearnaise. Inte tyngre än tex pasta med sås, men ack så mycket godare.
Vi testade också en annan rätt från kokboken: råris med curry, äpplen, jordnötter, bananer, lök och mango chutney. Även det en riktig höjdare!
Till sist ett tips om två andra favoriter: Snabbmakaroner med lök, ädelost och soltorkade tomater, samt couscous med svampsås och rikligt med torkade trattkantareller!
Smaklig måltid på vandringen!!!
P.s. Potatisen torkade jag genom att hyvla den rå (med osthyvel), snabbkoka nån minut och bre ut den på smörpapper på plåt. Torkning på 50 grader i varmluftsugn i 8 timmar. Går säkert precis lika bra i vanlig ugn om luckan är ordentligt öppen.