• Om "Fritt Forum"
    Det här forumet är för diskussioner som ligger helt utanför Utsidans intresseinriktning. Huvudsyftet är att moderatorer skall kunna flytta hit trådar som startats i andra forum, men som har bedömts inte passa in där men ändå har en intressant diskussion igång. Men det är också möjligt att starta nya diskussioner här, så länge de inte bryter mot forumets regler.

    OBS!
    Diskussioner och inlägg i det här forumet visas inte på Utsidans förstasida eller på Vad är nytt-sidan, så är du intresserad av diskussioner som ligger utanför Utsidans inriktning bör du själv bevaka forumet (mha Bevaka-knappen.

Politiskt korrekt matfisk?

Jag såg att man i Schweiz hade utvecklat en rulle med knivar som kördes över mörtfilén, för att skära av kvarvarande ben så att de inte skulle märkas när man äter
 
Kolla efter mörtrecept på nätet så får ni se , iaf stekt som sill/strömming så är mindre exemplar helt ok , speciellt hårt stekta

Mört är en sån fisk som ibland även kommuner försök fiska bort från vatten så dom inte grumlar det(ytvattentäkt) , sen slängs det på soptippar eller slängs i stora kärl med vatten nära tätorter där folk från östeuropa är och tar för sig.För oss är det kattmat eller proteintillskott till kreatur men rätt tillagat är det inte dumt alls - har provat.

Kalla perioder så smakar dom som sagt inte dybotten alls , liknande fisk är ju en rätt på Gotland och lite längs Östersjökusten , den heter Id.
Nästa vinter så ska jag testa mört med olika sätt o tillaga.Steka små mört är man ju nyfiken på.
 

Vinter i Österrike: 6 höjdpunkter

Upplev ikoniska skidbackar, glaciäräventyr och charmiga byar där alpina traditioner och kulinariska smakupplevelser skapar en unik atmosfär.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg