Hej på er!
Jag undrar om ni har erfarenhet av att vandra på landsbygden utan att ha kök med. Personligen bär jag aldrig kök med mig om jag går i trakter där jag enkelt kan klara mig på vad som finns i byar och städer. Det är bara en onödig vikt i packningen. (Vintertid är jag mer benägen att ta med mig ett kök ändå, eftersom behovet av att få i sig något varmt ibland är större.) Detta funkar i regel fint vår och höst, men under sommaren kan det ibland vara svårt att planera, eftersom mat ibland fort kan bli dålig då.
Vad gör man om man måste gå tre eller fyra dagar tills nästa samhälle och det bara finns en liten lanthandel på vägen? Kan man lita på att de har vad man behöver i förväg och vad kan man ta med som funkar att äta kallt och som inte blir gammalt på ett dygn i ryggsäcken? Mår t.ex. magen bra av att äta Findus färdigrätter tinade, men otillagade? De håller sig utan tvekan om man värmer de sen - det vet jag - men blir man dålig i magen om man äter dem utan att värma dem?
Min erfarenhet är att upp till två dagar mellan affärer och gatukök funkar fint att gå på detta sätt i tätbebyggda trakter, men när jag är beroende av en enda affär på vägen är jag mer ängslig, eftersom sortimentet kanske inte är så stort och jag inte har några andra alternativ.
Har ni några tips?
Jag undrar om ni har erfarenhet av att vandra på landsbygden utan att ha kök med. Personligen bär jag aldrig kök med mig om jag går i trakter där jag enkelt kan klara mig på vad som finns i byar och städer. Det är bara en onödig vikt i packningen. (Vintertid är jag mer benägen att ta med mig ett kök ändå, eftersom behovet av att få i sig något varmt ibland är större.) Detta funkar i regel fint vår och höst, men under sommaren kan det ibland vara svårt att planera, eftersom mat ibland fort kan bli dålig då.
Vad gör man om man måste gå tre eller fyra dagar tills nästa samhälle och det bara finns en liten lanthandel på vägen? Kan man lita på att de har vad man behöver i förväg och vad kan man ta med som funkar att äta kallt och som inte blir gammalt på ett dygn i ryggsäcken? Mår t.ex. magen bra av att äta Findus färdigrätter tinade, men otillagade? De håller sig utan tvekan om man värmer de sen - det vet jag - men blir man dålig i magen om man äter dem utan att värma dem?
Min erfarenhet är att upp till två dagar mellan affärer och gatukök funkar fint att gå på detta sätt i tätbebyggda trakter, men när jag är beroende av en enda affär på vägen är jag mer ängslig, eftersom sortimentet kanske inte är så stort och jag inte har några andra alternativ.
Har ni några tips?