• Om "Fritt Forum"
    Det här forumet är för diskussioner som ligger helt utanför Utsidans intresseinriktning. Huvudsyftet är att moderatorer skall kunna flytta hit trådar som startats i andra forum, men som har bedömts inte passa in där men ändå har en intressant diskussion igång. Men det är också möjligt att starta nya diskussioner här, så länge de inte bryter mot forumets regler.

    OBS!
    Diskussioner och inlägg i det här forumet visas inte på Utsidans förstasida eller på Vad är nytt-sidan, så är du intresserad av diskussioner som ligger utanför Utsidans inriktning bör du själv bevaka forumet (mha Bevaka-knappen.

Per Morberg

Äh, vad är 4 000 kr för något som borde kosta dubbelt så mycket, det är ju Svensk odlad ek... :p

Halaj!

Jag kan lätt se att de där plankorna han säljer är kostar 4000 Kr. Är ingen möbelsnickare precis, men lite grejar jag. Det är verkligen ingen lek att torka så stora ekbitar utan att de spricker. Veden släpper fukt olika fort på olika ställen, vilket ger spänningar i träet, som gör att det spricker.
Det krävs antagligen minutiöst handhavande under flera år, mot torrare och torrare ved i olika förvaringsutrymmen med olika luftfuktighet, tills det blir snickeritorrt.
I nån mening liknar det lite som man handskas med årgångsviner. Inte för att jag vet nåt om sånt.

Det balla med brädan är (och det som rättfärdigar priset) alltså att det är ett enda stycke, och inte stavlimmade bitar. Gör det brädan bättre? Nä, inte ett smack. Men häftigt är det!
Tyvärr tror jag inte de rika knösar som köper brädan har en aning om detta, eftersom deras kunskaper i träarbete inte sträcker sig längre än minnena från när de gjorde en smörkniv i träslöjden i grundskolan.

//T
 

Vinter i Österrike: 6 höjdpunkter

Upplev ikoniska skidbackar, glaciäräventyr och charmiga byar där alpina traditioner och kulinariska smakupplevelser skapar en unik atmosfär.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg