I juli/augusti ska jag och sonen (17-åring) vandra Padjelantaleden, från Ritsem till Kvikkjokk. Vi har tio rena vandringsdagar och två dagar som är "begränsade" med transporter (båtturen Ritsem-Änonjalme och båtturen till Kvikkjokk). Vi avser bo i tält under turen, men kommer ju att passera stugorna som ligger längsmed leden. Det jag är lite fundersam kring är provianteringen. Grundidén är grötfrukost, frystorkat till lunch resp middag och nötblandning+bar som snack och mellanmål. Det borde väga kring 750-800 gram per dag och person. Efter att ha surfat runt på Utsidan och andra siter så förstår jag att möjligheten att proviantera under vandringen är begränsat till Staloluokta och Såmmarlappa, och att utbudet där kanske också är begränsat. Jag har egentligen ingen lust att vi ska bära proviant för hela turen på 12 dagar. Hur skulle du lägga upp proviantstrategin för en sån här tur?
Padjelantaleden - Proviant
- Trådstartare Nimco
- Start datum
Liknande trådar
Liknande trådar
-
-
Tältplatser Nordkalottleden Saluhavrre - Vajsaluokta
- Börjat av Anneliandersson
- Svar: 6
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Möjligheter att proviantera längs med Padjelantaleden
- Börjat av Harald Cederlund
- Svar: 7
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-