Lite av varje blir bäst.
Tillagningstiden på hemtorkat är svårt att säga något om. Det beror på vad du torkat för något.
Som regel går det bra att blötlägga först och låta det svälla i kallvatten medan du slår läger.
Men ingen har väl sagt att man måste köra med *bara* hemtorkat. Att vänta någon extra minut på middagen en kväll kan det ju vara värt. Byt ut en frystorkad middag mot ett idiotsäkert hemmatorkat recept, som t.ex köttfärssås.
Eller ta med dig en eller två frystorkade, till de sista dagarna (för sin låga vikt och goda hållbarhet). Då kan du ju alltid ta en bekväm köpepåse en annan dag om det är busväder.
Eller hemmatorkat till middag och pulversoppa till lunch, spetsad med lite hemmatorkade grönsaker (morot, skivad på längden med potatisskalare och torkad på balkongen. En höjdare)
Jag vill alltid ha mat till en dag mer än jag räknat med. Just till den extraportionen passar frystorkat bäst, eftersom den garanterat funkar till nästa utfärd om den inte går åt nu.
Tillagningstiden på hemtorkat är svårt att säga något om. Det beror på vad du torkat för något.
Som regel går det bra att blötlägga först och låta det svälla i kallvatten medan du slår läger.
Men ingen har väl sagt att man måste köra med *bara* hemtorkat. Att vänta någon extra minut på middagen en kväll kan det ju vara värt. Byt ut en frystorkad middag mot ett idiotsäkert hemmatorkat recept, som t.ex köttfärssås.
Eller ta med dig en eller två frystorkade, till de sista dagarna (för sin låga vikt och goda hållbarhet). Då kan du ju alltid ta en bekväm köpepåse en annan dag om det är busväder.
Eller hemmatorkat till middag och pulversoppa till lunch, spetsad med lite hemmatorkade grönsaker (morot, skivad på längden med potatisskalare och torkad på balkongen. En höjdare)
Jag vill alltid ha mat till en dag mer än jag räknat med. Just till den extraportionen passar frystorkat bäst, eftersom den garanterat funkar till nästa utfärd om den inte går åt nu.