Är med som ledare för ett konfirmationsgäng som varje år åker på kanotläger i värmland i 8 dagar. All mat lagas över öppen eld. Vårt matschema brukar bestå av följande:
Frukost:
Havregrynsgröt med socker/sirap. Macka med tubost, ev. oboy/kaffe/te.
Lunch:
Någon pulversoppa, macka med tubost. Ev kan soppan förstärkas med tex. nudlar.
Kvällsmat:
Pasta och köttbullar
Pasta med köttfärssås (blanda alla ingredienser i en tunna å rör om )
Pasta med pastasås
Pasta med kasslerröra
Tortellini + pastasås
Korv stroganoff med pasta
Som du märker så är det mkt pasta, men det fungerar bra som basmat en vecka. Man kan ju iofs variera med ex. Ris, Cous-cous eller liknande. Men det är smidigt att ha med massa av samma pastasort av utrymmesskäl (för kanot, i tunna).
Frukost:
Havregrynsgröt med socker/sirap. Macka med tubost, ev. oboy/kaffe/te.
Lunch:
Någon pulversoppa, macka med tubost. Ev kan soppan förstärkas med tex. nudlar.
Kvällsmat:
Pasta och köttbullar
Pasta med köttfärssås (blanda alla ingredienser i en tunna å rör om )
Pasta med pastasås
Pasta med kasslerröra
Tortellini + pastasås
Korv stroganoff med pasta
Som du märker så är det mkt pasta, men det fungerar bra som basmat en vecka. Man kan ju iofs variera med ex. Ris, Cous-cous eller liknande. Men det är smidigt att ha med massa av samma pastasort av utrymmesskäl (för kanot, i tunna).