Jag har ganska länge tänkt tanken på hur man skapar det optimala lägret, och ur man göra detta utan att krångla till det för sig mer än nödvändigt. När man väl är där ska man ju naturligtvis ha en jättetrevlig kväll, och det löser sig för det mesta med automatik. Men sen är det ju det här med maten. För det mesta har det för mig och mina vänners del blivit väldigt mycket "korv i bröd", och "kaffe med torrt bröd".
Min idé bygger på att man använder sig av elden som medel för matlagning i mesta möjliga mån och helst inte medhavda kök. Grundprincipen är att det ska maximalt enkelt, och maximalt gott. Det behöver heller inte vara "vildmarkspräglat" på något enda vis. Scenariot ser ut enligt följande:
Gruppen går ut i naturen och har där ett vindskydd som läger och det finns sittplatser runt en färdig eldstad (och ved), men där slutar också möjligheterna. Tiden för ankomst är ca 10:00 på förmiddagen, och avfärd dagen efter vid 10:00. Det behövs då minst lunch och middag på dagen/kvällen och frukost på morgonen.
Jag har tankar på att man skulle kunna göra enkla grytor, soppor, pajer eller liknande, men där tar min fantasi egentligen slut. Jag har också funderingar på vad som kan vara gott att äta mellan måltiderna eller sent på kvällen. Även här har det rent historiskt varit väldigt mycket "chips och gott och blandat" varning.
Folie och olja kan ju kanske vara bra att ha med sig, och förberedda rätter i mesta möjliga mån. Och något att äta på så klart.
Så, finns det någon som kan hjälpa mig vidare här?
Min idé bygger på att man använder sig av elden som medel för matlagning i mesta möjliga mån och helst inte medhavda kök. Grundprincipen är att det ska maximalt enkelt, och maximalt gott. Det behöver heller inte vara "vildmarkspräglat" på något enda vis. Scenariot ser ut enligt följande:
Gruppen går ut i naturen och har där ett vindskydd som läger och det finns sittplatser runt en färdig eldstad (och ved), men där slutar också möjligheterna. Tiden för ankomst är ca 10:00 på förmiddagen, och avfärd dagen efter vid 10:00. Det behövs då minst lunch och middag på dagen/kvällen och frukost på morgonen.
Jag har tankar på att man skulle kunna göra enkla grytor, soppor, pajer eller liknande, men där tar min fantasi egentligen slut. Jag har också funderingar på vad som kan vara gott att äta mellan måltiderna eller sent på kvällen. Även här har det rent historiskt varit väldigt mycket "chips och gott och blandat" varning.
Folie och olja kan ju kanske vara bra att ha med sig, och förberedda rätter i mesta möjliga mån. Och något att äta på så klart.
Så, finns det någon som kan hjälpa mig vidare här?