Enkelt...
Mannagrynsgröt på mjölkpulver utan vidbränning är busenkelt:
1) blanda mjölkpulver i liten del av den totala mängden vatten som går åt. I mitt recept för en pers blir det totalt ca 4-5 dl vatten och av den mängden använder jag ca 0,5 dl för mjölkpulvret.
Som alltså blir kraftigt koncentrerat, mängden pulver ska egentligen räcka till 4-5 dl.
...Jag använder Nido för lite mer fett och godare smak, men fettsnålt fungerar lika bra.
2) koka mannagrynen i resten av vattnet och lägg i lite salt. I mitt recept går det åt ca 1 dl gryn.
3) när grynen tjocknar dvs grötkonsistens, så blanda i mjölkkoncentratet och rör tills allt blandats.
Klart! Smakar perfekt och eftersom gröten kokas på rent vatten så får man klanta sig om det ska brännas vid.
Njuts med valfritt tillbehör...
//J