Damberg, återkom gärna med resultaten av ditt test, det vore kanon om man kunde göra egna snabbluncher som var både godare och billigare än frystorkat. Min erfarenhet av hemtorkad köttfärs är att den tar lång tid på sig att få mjuk, men det beror förstås på hur hårt torkad den är, och om man har möjlighet att blötlägga (kan ju göras i Nalgenen i pulkan om man har sån)
Åt det till lunch idag. Hällde på hett vatten i en fryspåse och slog in den i fleece inomhus. Efter 5 min var det fortfarande segt, bättre efter 10 och fullt ätbart efter 15. Pastan blev dock överkokt. Om den ändå ska dra i 15 min funkar säker vanlig eller snabbpasta rå. Mycket värme läckte dock ut, den blev varm på utsidan. Kanske går det ännu fortare i en liten termos eller för den delen lägga plastpåsen i en termos, så slipper man disk också. Förmodligen ju varmare ju snabbare.
Får en portion plats i en muggtermos kanske? Eller finns det täta isolerade matlådor? Det är ju lite pilligt att äta ur en termos...