Liggcykel för långfärd

Re: 3-hjulig/2-hjulig?

KLAGER; sa:
Engelsmännen ovan använde 3-hjuliga cyklar (tyngre och dyrare), var det pga av de åkte på dåliga vägar? Alla jag har sett i Sverige verkar ha 2-hjuliga cyklar.

Anledningen till att de valde 3-hjuliga var att de skulle vara stabilare att cykla på och att det skulle gå lättare att slälla ifrån sig dem. Om en 3-hjulig skulle vara tåliga än en 2-hjulig är svårt att säga.
En 3-hjulig höll inte så bra. De knäckte många ekrar och två fram-nav gick sönder under resan från London till Peking.

Det är väl bara att skicka ett mail till dem om det är något du undrar över angående 3-hjuliga cyklar. Jag har e-mail till dem.

/Stellan
 
Flyga med liggcykel

Igår när jag gick för att handla såg jag två liggcyklister trampa iväg från affären. Det såg onekligen annorlunda ut, men dom gled iväg snyggt och lätt.

Efter att ha tittat på cyklarna i länkarna slår det mig att de verkar ganska långa. Hur gör man för att få med dem på flyget om man vill ut och cykla i världen. Dom passar väl knappast i en vanlig cykelkartong? Brukar flygbolagen knorra över liggcyklar?

/Joakim
 
Re: Flyga med liggcykel

Banankontakt; sa:
Efter att ha tittat på cyklarna i länkarna slår det mig att de verkar ganska långa. Hur gör man för att få med dem på flyget om man vill ut och cykla i världen. Dom passar väl knappast i en vanlig cykelkartong? Brukar flygbolagen knorra över liggcyklar?

/Joakim

De hade inga problem med att ta hem cyklarna till England fraan Peking med mellanlandning i Oslo. Aeven naer de senare floeg till USA och tillbaka saa var de inga problem. De koerde med loespackade cyklar utan kartong. Personalen paa flygplatsen tyckte det bara var tufft med liggcyklar. De har aeven aakt tunnelbana i Moskva med dem... Det gaar nog inte att ta dem paa taag i Sverige.

/Stellan
 
Challenge Jester med flera

Jag tror att du kanske kan köpa en via http://www.liggcykel.se men jag är inte helt säker. Annars går det nog bra att beställa direkt från tillverkaren http://www.challenge-recumbents.com

Om det är just den här typen av liggcykel du är intresserad av och så finns det en del andra tillverkare med liknande modeller.

Polsk kolfiberram.
http://www.velokraft.com
Sen Polen gick med i EU slipper man ju tull och moms.

M5 heter ett annat märke som har en low racer modell
http://www.m5-ligfietsen.com/main.php?sNewPage=Low_Racer_CrMo

Optima har en modell som heter Baron
http://www.optima-cycles.nl/eng/2.htm

Ytterligare några:
http://www.zoxbikes.com/main/zframe.htm
http://www.toxy.de/english/produkte/toxy-zr/index.htm

Om du har funderingar på att köpa en liggcykel och undrar över något så har HPVS (Human Powered Vehicles Sweden) en mailinglista som du kan använda dig av. Där kan du få svar på en hel del frågor om liggcyklar. Information om HPVS och mailinglistan hittar du på http://www.liggister.org

/viktor
 

Liknande trådar


Njutvandringar att längta till

Platåberget Billingens unika natur och fina vandringsleder lockar vandringsentusiaster året om.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg