Inte LCHF, men jag ville bara testa att torka något! Hittade ett recept på en kycklinggryta som skulle lämpa sig väl för torkning.
Kycklingchiligryta
4 portioner
1 msk olivolja
1 gul lök, finhackad
1 röd paprika, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
500g kycklingfärs
1 msk chilipulver
1 tsk spiskummin
800g krossade tomater
7 dl vatten
1,5 kycklingbuljongtärningar
1 dl bulgur, smörrostad
0,5 tsk salt
1 krm cayennepeppar
1 dl parmesanost, riven
Bryn löken, paprikan och vitlöken i olivoljan i en stekgryta, ca 5 minuter.
Blanda ner kycklingfärsen, chilin och spiskumminen. Stek i tre minuter.
Blanda ner resten av ingredienserna, förutom parmesanosten. Koka upp och låt sjuda i tio minuter.
Ta av från spisplattan och blanda ner parmesanosten.
Vi åt det till middag nylagat och så torkade jag en portion. Den portionen åt jag idag. Lät det svälla i fem minuter, sen kokte jag upp det och lät det småkoka i tio minuter. Smaken blev bra, men det var fortfarande lite hårt. Hade nog behövt puttra fem minuter till.
Torkat tog det upp ca en halv Tupperware-burk av gammal klassisk modell. Glömde tyvärr att väga det
Blev tillräckligt gott för att två portioner ska få följa med ut till sommaren i alla fall!