Jag köpte nyligen boken "Freezer bag cooking - Trailfood made simple" av Sarah Svien Kirkconnell. Det är den enda friluftskokbok jag har som fokuserar på lätt, lättlagad mat för vandring.
Jag har inte gjort några recept än, men det vet verkar finnas bra idéer. Speciellt för frukostar.
Det stora problemet är dock var man skall hitta ingredienserna till middagsrätterna. Boken är skriven för en amerikansk publik. Majoriteten av huvudrätterna innehåller kyckling i påse eller burk. Finns detta att få tag på i Sverige? Var isåfall?
Jag har också funderat på att torka kyckling själv eller köpa torkad kyckling, men det verkar att det är lite problematiskt, lång blötläggning och varierande resultat av torkning bland annat.
En annan idé är att vakuumförpacka en fårdigstekt kyckling, men då blir jag orolig för hållbarheten. Jag ska i och för sig inte vara ute mer än två dagar, men iallafall.
Jag har inte gjort några recept än, men det vet verkar finnas bra idéer. Speciellt för frukostar.
Det stora problemet är dock var man skall hitta ingredienserna till middagsrätterna. Boken är skriven för en amerikansk publik. Majoriteten av huvudrätterna innehåller kyckling i påse eller burk. Finns detta att få tag på i Sverige? Var isåfall?
Jag har också funderat på att torka kyckling själv eller köpa torkad kyckling, men det verkar att det är lite problematiskt, lång blötläggning och varierande resultat av torkning bland annat.
En annan idé är att vakuumförpacka en fårdigstekt kyckling, men då blir jag orolig för hållbarheten. Jag ska i och för sig inte vara ute mer än två dagar, men iallafall.