Ni hao från Shanghai!
Fick igår en kinesisk kökskniv i kolstål, behöver skötselråd innan jag går loss med den!
Den är ganska "rå", doftar som den kommer direkt från verkstan. Handtaget kanske inte har det optimala greppet, men det funkar absolut för mina händer. Givaren har en själv, och är supernörd, f'låt, supernöjd, med hur den funkar i hans tillredning/matlagning. Dock hade han lyckats bryta loss en flis ut eggen när han gick loss på fryst kött med ben, så det var dags för en ny nu.
Fick även adressen till en stor restaurangmarknad i Shanghai, där man kan köpa det mesta i köksväg, så den står på utflyktslistan såsmåningom.
1. Hur sköta,
a) innan jag börjar använda den,
b) när jag använt den?
2. Något annat att tänka på, när man jobbar med en sån här kniv i köket?
3. Tips på något jag bör leta efter här i Kina i köksutrustningsväg, som är särskilt bra, prisvärt, eller underskattat?
Två simpla bilder bifogas.
Xie xie för eventuella svar!
Fick igår en kinesisk kökskniv i kolstål, behöver skötselråd innan jag går loss med den!
Den är ganska "rå", doftar som den kommer direkt från verkstan. Handtaget kanske inte har det optimala greppet, men det funkar absolut för mina händer. Givaren har en själv, och är supernörd, f'låt, supernöjd, med hur den funkar i hans tillredning/matlagning. Dock hade han lyckats bryta loss en flis ut eggen när han gick loss på fryst kött med ben, så det var dags för en ny nu.
Fick även adressen till en stor restaurangmarknad i Shanghai, där man kan köpa det mesta i köksväg, så den står på utflyktslistan såsmåningom.
1. Hur sköta,
a) innan jag börjar använda den,
b) när jag använt den?
2. Något annat att tänka på, när man jobbar med en sån här kniv i köket?
3. Tips på något jag bör leta efter här i Kina i köksutrustningsväg, som är särskilt bra, prisvärt, eller underskattat?
Två simpla bilder bifogas.
Xie xie för eventuella svar!