Kom att tänka på en sak häromdagen - kolsyran i all läsk är ju egentligen koldioxid. Men är det någon som vet hur stora mängder det rör sig om? Och vart tar den vägen när man dricker läsken? Kommer den ut "bakvägen" så att säga?
När man läser att "kolsyrat vatten bidrar med X ton koldioxid per år" antar jag att man avser koldioxid från transporter, men räknar man även in koldioxid från tillverkning, återvinning och själva kolsyran som finns i läsken?
Har försökt Googla, men hittar inget vettigt. Med tanke på hur mycket läsk, kolsyrat vatten, öl och andra kolsyrade drycker det dricks världen över borde det kunna bli en del koldioxid ut i atmosfären... eller?
När man läser att "kolsyrat vatten bidrar med X ton koldioxid per år" antar jag att man avser koldioxid från transporter, men räknar man även in koldioxid från tillverkning, återvinning och själva kolsyran som finns i läsken?
Har försökt Googla, men hittar inget vettigt. Med tanke på hur mycket läsk, kolsyrat vatten, öl och andra kolsyrade drycker det dricks världen över borde det kunna bli en del koldioxid ut i atmosfären... eller?