Träffade för några år sedan en kille från Schweiz på leden mellan Stalo och Sulitjelma. Han skulle vandra med tält i flera veckor utan kök. På frågan hur han livnärde sig visade han upp en plastpåse med müsli, nötter och torkat frukt i. Detta var hans frukost, lunch och middag. Lite för enformig för mig. Jag är ganska restriktiv med att anvānda mitt frilufskök av olika anledningar, är kanske ingen friluftsromantiker och gillar egentligen inte det där med matlagning på fjället. Jag löser det med granola typ, mycket torkat frukt som banan, kivi, äpple, jordgubbar osv. Vidare tar jag med mig torkat vildkött, hållbara korvar och hårdost av typ hollänska Rembrandt som är mycket gott och håller sig i minst 14 dagar. Som bröd får det bli något gott knäcke eller annat hållbart bröd. Müslin eller Granolan kan man äta med torrmjölk i kallt vatten. Saknar skulle jag mest varm choklad med rom i innan läggdags.
Med vänlig hälsning, Veni
Med vänlig hälsning, Veni