Som vanligt är man inte först med en ide.
Hur lång tid skulle det ta att koka ägg i en mattermos?
Mängden vatten, storlek på ägg påverkar.
Borde bli någon jämviktsförhållande. Vikt och temperatur på ägg mot vikt med kokande vatten.
Wikipedia
Äggulor koagulerar (stelnar) vid 65–70 °C men temperaturen höjs beroende på vad äggulorna blandas med. När man blandar äggulor med stärkelse (exempelvis potatismjöl) så höjs temperaturen då äggulorna koagulerar till 85 °C. Äggvita koagulerar vid 60–65 °C.[3]
Hur lång tid skulle det ta att koka ägg i en mattermos?
Mängden vatten, storlek på ägg påverkar.
Borde bli någon jämviktsförhållande. Vikt och temperatur på ägg mot vikt med kokande vatten.
Wikipedia
Äggulor koagulerar (stelnar) vid 65–70 °C men temperaturen höjs beroende på vad äggulorna blandas med. När man blandar äggulor med stärkelse (exempelvis potatismjöl) så höjs temperaturen då äggulorna koagulerar till 85 °C. Äggvita koagulerar vid 60–65 °C.[3]