Hej,
Jag, min fru och våra två hundar ska åka på vår första vandringsresa om några veckor. Vi har bokat en stuga i Idre som vi kommer att utgå från och tanken är i första hand dagsturer, men vi funderar på att skaffa ett tält och göra någon övernattning.
Jag har läst en del här på forumet och googlat en hel del men blir inte klok på allt som finns att välja på i köksväg.
Vi är som sagt nybörjare, har aldrig lagat mat på ett utekök, och har inga krav på att kunna tillaga någon komplicerad mat.
Trangia spritkök verkar ju pålitligt. Hur jobbigt är det att hålla på med sprit? Jag har förstått att det kan bli sotigt på kastruller osv, hur är det med det? Vad gör man med spriten som inte går åt?
Gas? En hel djungel. Om man köper en brännare på ett stativ, hur mycket kan man belasta en sådan och hur länge räcker gasen? Vilka är bäst?
Då det är en hel del annan utrustning som ska införskaffas så vill vi hålla det så billigt som möjligt. Gärna under 500kr om möjligt.
Jag, min fru och våra två hundar ska åka på vår första vandringsresa om några veckor. Vi har bokat en stuga i Idre som vi kommer att utgå från och tanken är i första hand dagsturer, men vi funderar på att skaffa ett tält och göra någon övernattning.
Jag har läst en del här på forumet och googlat en hel del men blir inte klok på allt som finns att välja på i köksväg.
Vi är som sagt nybörjare, har aldrig lagat mat på ett utekök, och har inga krav på att kunna tillaga någon komplicerad mat.
Trangia spritkök verkar ju pålitligt. Hur jobbigt är det att hålla på med sprit? Jag har förstått att det kan bli sotigt på kastruller osv, hur är det med det? Vad gör man med spriten som inte går åt?
Gas? En hel djungel. Om man köper en brännare på ett stativ, hur mycket kan man belasta en sådan och hur länge räcker gasen? Vilka är bäst?
Då det är en hel del annan utrustning som ska införskaffas så vill vi hålla det så billigt som möjligt. Gärna under 500kr om möjligt.