Du använder en föråldrig webbläsare. Det får inte visa dessa eller andra webbplatser korrekt.
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Knivtillverkning som hobby!
- Trådstartare henjon
- Start datum
Ser onekligen ut som det! Det var kastanj va?
Bytte till almvril, kastanjbiten var för kort visade det sig... Nu blir det nördigt, men kolla på det här. Jag tar, mest för skojs skull, uppdrag från en sliperifirma i stockholm när en kund har en kniv som behöver nytt handtag. Jag ser det som betalda övningstillfällen. Valde ju att prova bålning denna gång, och givet hur ”bolsterträt” (okänd bit från trälådan, tyvärr, men någon typ av naturligt stenhård ljus vrilbit) reagerade på eld fick jag för mig att försöka få det att efterlikna buffelhorn (som man traditionellt använt i Japan). Fick feeling och provade att först linolja i ett par timmar och sen bränna, tänkte det vore intressant att se hur en ”blöt bränning” blir, och det blev så sjukt bra!
Bilagor
Du är alltså proffs, i dubbel bemärkelse! 🙂
Nej, nej, inte alls. Men jag är helt till mig över att det går att få den ”konsistensen” på trä. Det varken ser ut eller känns som trä. Det förutsätter såklart en viss trätyp, kortfibrig och hård, men jag tror att det var just kombon av lagom avvägd bränning och mättnad med linolja som gav resultatet. Svärtan och den sammansmälta ytan liksom kokade fram. Coolt
Jajemen ser bra ut!
Har själv profilerat min första kockkniv, RWL.
Härligt! Sitter precis och ritar på en kockis själv, i 80Crv2. Lite kortare modell, vågar mig inte på längre än så just nu
Bilagor
Kämpar på med lädret, svettigt!
Så gott som klar. Första läderslidan!!! Lite våtformning och finlir så blev den helt ok
Bilagor
Vilken fin hamon 😊👍En försök till tråd för tips, trix och förstås visning av alster för oss som älskar att hålla på med knivslöjd på hobbynivå. Själv håller jag som bäst på med en egenhändigt framslipad kniv med hamon där jag utgått från en gammal fil. Handtag denna gång blir av stabiliserat trä med egen mosaic pin och fångstlinehål av koppar. Lärdom denna gång = använd inte ostabbade träskalor till fålltångeknivar, det är för stor risk att de går sönder i processen
Så - vad håller ni på och pular med i stugorna?
Seved
Vilken fin hamon 😊👍
Seved
Tack! Har ni använt 80CrV2 någon gång? Jäklars vad segt det är, bara äter upp mina band! Blir en kortare kökskniv på 17 cm om jag får till det till slut.
Bilagor
Vinter i Österrike: 6 höjdpunkter
Upplev ikoniska skidbackar, glaciäräventyr och charmiga byar där alpina traditioner och kulinariska smakupplevelser skapar en unik atmosfär.
Få Utsidans nyhetsbrev
- Redaktionens lästips
- Populära trådar
- Aktuella pristävlingar
- Direkt i din inkorg