klättergym Kuala Lumpor?!Hjälp!

ok bra då vet jag. Skriv gärna om får nya erfarenheter kring detta. Men lägg bara ner tid om du vill för som sagt jag har ingen resa planerad men det är kul och bra att veta hur man ska gå till väga om man nu är i området och vill klättra på något nytt ställe. Undrar vad du har för jobb då du är i KL med jämna mellanrum. =)

/tarja
 
Bodde i KL i ett halvår för några år sedan. Jag klättrade regelbundet på Summit men medger att den är ganska boulderaktig. Jag trivdes bra ändå. Dock är gänget som hänger där väldigt trevligt och om du bara går dit några gånger så kommer du säkerligen hitta någon som vill klättra ute. Att klättra där några gånger är ett sätt att slippa guide för att hitta till klipporna/lederna.

Den mesta utomhusklättringen ligger runt Batu Caves. Där fanns ett femtiotal leder men idag lär det säkerligen finnas det dubbla. Jag tycker utomhusklättringen var väldigt bra, men omgivningen är måhända lite trist. Några ställen ligger lite mer avsides.

Det fanns en artificiell klättervägg utomhus i Cheras som är en förort till KL. Vet ej om den finns kvar. Sen fanns det en klätterväg på en av de internationella skolorna, men den är nog inte öppen för allmänheten.

Själv skulle jag inte rekommendera att åka till KL bara för att klättra. Däremot är klättringen tillräckligt bra för att det ska vara värt som del av en annan resa. Eller, om man bor där och vill klättra regelbundet så får möjligheterna ändå anses vara goda.

I övrigt finns mycket annan klättring runt om i Malaysia. Men det är säkerligen lättare att komma till om man känner någon som kan ta en runt.

/Daniel
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
klätterpojken klättergym på åland Klättring allmänt 1
Bödvar Klättergym i Hbg söker medlemmar !! Klättring allmänt 2
Klättergym i Lund Klättring allmänt 2

Liknande trådar