kajakmat

Istället för torrsim ägnar SKK:s kajaksektion i Kalmar mörka höst och vinterkvällar till förkovring av allehanda slag. Mot slutet av januari tänkte vi fördjupa oss i gourmetmat för kräsna finsmakande paddlare. För såväl kortare som längre utfärder.
Vi har redan införskaffat ett antal kokböcker, men det vore trevligt med personliga mattips från andra som inte bara uppskattar naturen på sina paddlingar - utan även smakupplevelser...
Har DU smarriga tips? Mejla direkt eller lägg in ett läckert inlägg här.

Hälsningar Åsa Andersson
asa.andersson@svt.se
 
Kajakmat får vara tung

Två tips på tung men lättlagad mat. 4 pers

1
Makaroner (fjäril eller liknande)
Avocado, ca 2 st
Bacon (eller kalkonkött eller skinka, bacon smakar mest)
Tomater, ca 6-8 st
Basilika

Hacka Avocado och Tomat, stek Bacon i småbitar, koka makaronerna Blanda altihop
Lättlagat, lättätet och gott, men inte så hållbart

2
Tortelini (såna där runda med kött eller ostfyllning)
Creme fraiche (eller hur det nu stavas)
Krossade tomater (konserv)
Svartpeppar
Basilika/Oregano

Koka Tortelini. Häll bort vattnet. Häll över tomatkrosset och Cremefraiche, koka försiktigt upp igen. Smaka av med Peppar och örtkryddor.

Lättlagat, lättätet, gott och hållbart. Lite tungt att bära, men passar bra i Kajak


/Björn