Jag vill ha guldrecept!

Jag vandrar ofta och länge i fjällen - främst Sarek - och planerar en 15-dagars vandring i sommar. Jag har själv några bra recept - lätta, hållbara och mycket goda - som jag använder varje gång. Därefter fyller jag på med frystorkat. Det går väl an, men nu efterlyser jag andra fjällvandrares guldrecept för att förgylla tillvaron ytterligare. Finns det kanske någon därute som har provat - och lyckats med - torkad fisk eller fågel? Blir det både lätt och gott? undrar Majjen
 
Inte fisk, men...

Hejsan!


Jorå, kyckling brukar fungera bra om den är grillad innan och man torkar i små bitar. Har för mig att torktiden var lägre än på köttfärs...


Fisk har jag inte lyckats ngt vidare med, men räkor har en polare testat med gott resultat.


Lycka till!
 

Liknande trådar


Vandrat på ett platåberg? Upptäck Billingens unika landskap!

Njutvandra året om i fantastisk natur med böljande sluttningar och dramatiska klippavsatser – bara ett stenkast från Skövdes centrum.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg