Int

Jag planerar att under oktober till december vandra Israel National Trail, en knappt 1000km lång vandringsled som zigzagar sig ner genom Israel från Libanesiska gränsen i norr till Eilat i söder. Är det någon här som har erfarenheter av leden?
 
bara de norra 130 km

och de var intressant nog, men Int går inte över Golan mot Jordanska gränsen ser jag.
Du har chansen att se och uppleva mycket. Både söder om Genesarets sjö och Dödahavet är det ökenliknande och kräver en viss vattenplanering.....
Duktigt att få till 1000km i ett såpass litet land.....
lycka till!
 
letar också efter INT-info

hej hej,

letar också efter INT-info, ser inte så lovande ut här med tanke på att tråden legat orörd ett tag...

ska till Israel i augusti (varmt, jag vet) och förmodligen kommer jag gå någon sträcka på INT, är mest peppad på Golan-området.

har tre veckor i Israel och tänkte lägga max en av dem på INT. någon som kan dra sig till minnes vilka delar de tyckte var mest sevärda - och varför?
 
info om INT

Jo, verkar vara glest med info om INT här. Jag trodde inte leden var så okänd att inte någon nordbo skulle ha försökt sig på den tidigare.

Men om du är på väg så kan jag tipsa om en engelskspråkig guidbok Hike the land of Israel (info här: http://israeltrail.myfastforum.org/about56.html ). Den har bra information med många praktiska tips. Enklaste sättet att få tag på den verkar tyvärr vara att hitta någon i Israel som kan köpa den där åt dig och sända över den per post eller köpa den själv på plats.

Ett annat bra tips är att kolla det här forumet: http://www.israelnationaltrail.com/INTForum/tabid/469/Default.aspx

Men det är i stort vad jag lyckats söka rota reda på om INT. Lite mera bland en massa annat hittar du på min Vandringslogg på http://spunkt.wordpress.com/ .

Men berätta gärna om dina upplevelser då du kommer tillbaka!