Jag kommer (förhoppningsvis) att
genomföra FGB i sommar. Hur mycket mat man behöver bära med sig beror på hur långt man planerar att gå per dag, vilken väg man väljer, om man tältar eller inte samt mest viktigt var det finns mat att handla.
Jag kommer som mest ha mat för 7-8 dagar och räknar med att i norr (Treriksröset-Hemavan) proviantera i någon STF stuga/station samt i Katterjokk. Jag kommer inte att gå Kungsleden mer än över Norra Storfjället dvs sista etappen på Kungsleden. Kommer också att bo i tält. Längre söderut kommer jag att passera flera orter med affär: Klimpfjäll, Gäddede, Kallsedet och sedan Åre eller möjligen Storlien. I södra Jämtland och Härjedalen finns det STF stugor som säljer mat.
Man kan på STF:s hemsida se vilka stugor som säljer mat mm samt vilket sortiment dom har. Alla fjällstationer säljer mat och har ett större sortiment. I stugorna varierar sortimentet och vad gäller lunch/middag är det som minst frystorkat... Priserna är av förklarliga skäl högre än på hemmaplan (dyra uttransporter mm) och jag tror att inte alla stugor kan ta kort pga avsaknad av kommunikation => kontanter. Du kan nog hitta en del info om hur deltagarna löst proviantering på FB, men jag har inte FB så jag vet inte vad som skrivits men det borde vara en del.
Lycka till med dina planer och jag ser själv fram emot spännande strapats men också underbara upplevelser ... //Omar