Den har jag lurat på o bygga själv också.Finns några varianter av den .En att rökröret sitter högst upp på röret ochHär har du en annan variant på en rökgenerator som man kan bygga själv.
coldsmoke: http://youtu.be/sz8wVubczh8
en annan att den sitter längst ner,undrar bara om det är skillnad på dom eller är det helt o hållet smaksak.
En är att om röktröret sitter längst upp så har röken svårare att komma upp på grund avv spån som ligger i röret.
Har sett några som lagt i en rund vajer i röret så att röken kan lättare vandra upp.
Men det juxet slipper man ju om röret sitter längst ner.
Jag tänker röka i en kylskåp så att man kan styra temperaturen.
Det är ju lätt att köra röret igenom kylskåpsväggen och lätt att hänga fisk i galler inuti skåpet.
Det som jag har inte fått info om vilken är den lämpligaste dimestion.Och hur länge räcker en påse spån.
Spån kostar ju runt 50:- och om det räcker typ 2 timmar så blir det ju en kostnad ca 300:-
per röktillfälle om man röker ex,Lax.
Finns en annan sätt o röka i kylskåp som är billigare om man har tillgång till alträd.
Lägger en film här som är på finska men man uppfattar principen hur det går till.
https://www.youtube.com/watch?v=L-fohOEhZN0
Här kan man beställa SavuSampo
http://www.savusampo.fi/hinnasto.html