Hur bra är Ullmax?

Hej!

har sökt lite på Ullmaxgrejer här i forumet och det finns några enskilda kommentarer här och där i olika ull och underställstrådar, men inget riktigt uttömmande svar.


Vi har en Ullmaxkatalog från nån förening liggande här på jobbet och priserna i den lockar mig lite måste jag erkänna.

Det jag fundera på är ett förstalager då jag redan har värmelager i ull.

jag undrar hur bra Ullmaxförstalager är då det faktiskt inte är ull direkt mot kroppen.

beskrivningen av deras underställ från webben:

MERINO SUPERSOFT kallar vi vår egenutvecklade kvalitet som har blivit en formidabel succé. Vi kombinerar merinoullens unika egenskaper att värma och andas (i både vått och torrt tillstånd), med en tunn microfiber på insidan som ger dig den komfort du förtjänar. Medan ditt plagg i Merino Supersoft reglerar din temperatur kan du fokusera på det som du är ute för att göra. Det kan vara en skidtur, ett lättare träningspass eller bara en promenad med nära och kära. Plaggen har en följsam passform med platta sömmar och utvändiga märkestags. Vi rekommenderar ulltvättmedel för att behålla plaggets smidighet och funktion. Vikt: 230 g/m2

Understället är alltså i två lager - ett inre i microfiber och ullen först i andra lagret? Förlorar man då inte lite av ullens egenskaper?

Inser att det borde passa utmärkt för dom som tycker att alla merino kliar men för oss andra - är det inte bättre med tunn merino direkt mot kroppen?
 
En av ullens främsta egenskaper är att kunna värma även i fuktigt tillstånd, dvs blött men ändock varmt. Kombinerar man detta med ett lager innanför ullen som transporterar fukt väldigt bra så borde man få både varmt och torrt närmast kroppen. Dock borde man i och med detta tumma lite på ullens egenskaper att motstå dålig lukt.
 
Tvärtom det där tropiska djuret blir ju emellanåt fuktig på grund av svettning, då ökar kylförmågan, läs värmeavledningen upp till 70x, med syntetfibrer närmast skinnet leds svetten bort från huden till de redan uppvärmda ulllagret där det förångas. Ull värmer dessutom även i måttligt vått tillstånd, men bäst värmer den givetvis torrt.
Ett annat sätt att hålla skinnet torrt är med nätunderkläder, nätet fungerar som veke och luften som isolator. Allt beror på hur svettig du avser bli. Spårning uppför med bärning eller pulkadrag är ett solklart fall.
Medan stilla åkning på flatan är det mera normalt varmhållande läget. Rast är ett avkylningsläge, förstärk klädseln.
Huruvida ställ sort A, B eller C är bäst, beror ju på vad du skall göra.
Men lagom lite syntet i ullplaggen påverkar deras tvättegenskaper positivt och ego fryser inte i sina men precis som med mycket annat i den här friluftssvängen kommer man inte längst med bara en av varje sort. UllX liksom de flesta andra märken har ju ullkläder i olika tjocklek av det skälet att brukarna gillar det.
go tur
 
Jag har använt Ullmaxprodukter flera år nu och tycker att det är bra och prisvärt! Supersoftstället är en favorit. Det är lite varmare än det underställer i enbart ull. Har inte problem med lukt i några underställ så länge de är skapligt nyaBeträffande:) syntetställen tycker jag egentligen bättre om Craft, men Ullmax är så mycket billigare att den ekonomiska biten gör att det ändå blir nytt sånt nu. En storfavorit är också pilejackan! Varm, lurvig o mysig. Däremot är jag inte förtjust i strumporna som jag tycker har för dålig slitstyrka.
Hälsning BrittMarie
 
Känns det lite som två ställ i ett? eller det rekomenderas ändå ett i syntet närmast kroppen


Jag har använt Ullmaxprodukter flera år nu och tycker att det är bra och prisvärt! Supersoftstället är en favorit. Det är lite varmare än det underställer i enbart ull. Har inte problem med lukt i några underställ så länge de är skapligt nyaBeträffande:) syntetställen tycker jag egentligen bättre om Craft, men Ullmax är så mycket billigare att den ekonomiska biten gör att det ändå blir nytt sånt nu. En storfavorit är också pilejackan! Varm, lurvig o mysig. Däremot är jag inte förtjust i strumporna som jag tycker har för dålig slitstyrka.
Hälsning BrittMarie
 
Glöm inte föreningen

Hej,
Det brukar vara populärt på utsidan att hoppa på stora kedjor mm.

Gällande Ullmax så är de produkter jag testat inte i absolut toppskick, men mycket prisvärda.

Dessutom, glöm inte att du ofta stöder din lokala förening!!!!
De tjänar rätt OK på denna försäljning och förhoppningsvis gör de ett bra arbete med idrott på orten!!!!

//David
 
En massa punkter...

Ullmax är bra kvalité och riktigt prinvärt

¤ Polyesterunderstället är jättebra och håller tuff användning. Slitage vid tvätt är ekvivalent mitt Craft och ett svindyrt får vara ohyggligt mycket bättre för att löna sig. "Cycle World", eller vad de hette, testade och det blev "bäst i test"

¤ Det gamla ylleunderstället kliade en smuuuuula och tag stryk av "höftbältesgnugg"

¤ Det nya "supersoft" är skönt och varmt, ja ofta för varmt... men det håller bättre

¤ Woolterry är ett varm lager 2 men passformen är verkligen "ingenting"... figursytt NIX!

¤ Coolmaxstrumporna är kalasbra och de håller "normalt" men åt det bättre hållet

¤ Yllestrumpan "Everyday" är jag impad av - klarade en nyårsafton med dans på parkett :eek:)

¤ De tjockare yllestrumporna noppar sig... liiite för mycket för min smak

¤ ITAB har skitbra grejjor!

Från en kille som har masor av både Ulmax och ITAB och inte jobbar på något av företagen.
 
Tack för era svar..

Everyday-yllestrumpan kommer jag att köpa.

Och om det verkade som jag ville hoppa på Ullmax med min fråga så är det helt fel. Jag var bara nyfiken på om deras underställ med syntet närmast kroppen förtar lite av ullens egenskaper. Tydligen inte mycket enligt många här.

Kanske det måste bli ett sånt där underställ ändå
 
Förmodligen så vet företaget vad det sysslar med. Alltså, tunt lager mikrofiber närmast kroppen är en förbättring på NÅGOT område.
 
Ull sticks...

.. om man är känslig.

Jag håller med om att det gamla Merinostället från Ullmax sticks en smula och det är ju personligt (jag tycker det sticker lite stimulerande, men kan gott förstå om någon får spader). Det jag känt av de snitsigare märken du nämner känns mysigare i det avseendet, och så även ITAB, även om ITAB-T-shirten har en liiiiiten antydan.
Ibland har jag Ullmax polyester T-shirt under merinotröjjan för att eliminera sticket.

Det nya "super soft" sticks däremot inte, vilket förklarar varför de började med den kvalitén till barn.:eek:)

Men ITAB är åxå bra som sagt och jag kommer nog i min konsumtionsiver att köpa deras nätgrejjor "bara för att" :eek:)

Shopaholicen

PS. För övrigt har Ullmax utförsäljning av det gamla Merinostället i stl. XL för 300 bagis ... för ett HELT ställ!!!! (även om det står att det finns andra storlekar i Webshopen så är det fel)
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
Micro553 Ullmax vs andra Kläder 9
traser Ullmax-microfiber...kvalite´& funktion? Kläder 3
grodanbolle Ullmax underställ, vikt? Kläder 43
perlarsson Ullmax Kläder 16

Liknande trådar


Njutvandringar att längta till

Platåberget Billingens unika natur och fina vandringsleder lockar vandringsentusiaster året om.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg