Jag kollade upp proteininnehåll i olika livsmedel:
Kött 15-20% Magrare kött innehåller mer protein
Mjölk (3%) 3,4%
Ägg (kokt) 12,4%
Havregryn 13%
Rågflingor 10%
Mjölkpulver 36,2%
Det är alltså förhållandevis högt proteininnehåll i havregryn, dock inte av den essentiella sorten (essentiell aminosyror) som finns i animaliska livsmedel. Och angående mjölkpulver så vill man nog gärna blanda ut det med nåt annars blir det väldigt torrt. För laktosintoleranta är det också ett problem.
Vad är det för mjölkpulver du snackar om nu? Vassleprotein som de flesta proteinpulver bygger på innehåller inget laktos alls. Protein är egentligen rätt ointressant på en korttidstur (1-14 dagar), så länge du får i dig normala mängder är det ingen fara. Du sticker väl inte ut i spenaten för att bygga muskler ändå?